sourze.se

Pengar är inte allt!

Pengar ger inte lycka! Är detta välbekanta ord?

Pengar är inte allt! Pengar ger inte lycka! Är detta välbekanta ord? Jag vet inte hur ofta jag hört kända, rika människor säga just de orden. Marie Fredriksson, Roxette, som tillfrisknat från sin sjukdom, är en av många kändisar som hasplat ur sig dessa ord. Jag undrar om en ensamstående mamma, med A-kassa, ett barn, sittande i två rum och kök, någonstans i ett av Sveriges ytterområden, hade instämt i uttalandet? Om den ensamstående mamman blivit svårt sjuk hade ett redan helvetiskt tillstånd blivit än jävligare. Mediciner och läkarbesök är som bekant inte gratis, förrän du kommer upp i 1 800 respektive 900 kronor till frikort. På en redan ansträngd ekonomi, är 2 700 kronor lika ouppnåeliga som sju rätt på Lotto.

Men vadå, pengar är inte allt! Våra riksdagsledamöter, vars arvoden ligger på, 51 200 kr/mån 2007, som de minsann förtjänar enligt dem själva, ringer inte ens sjukkassan när de ligger hemma och hostar och nyser. Inga onödiga samtal där inte! Den sjuka ensamstående mamman, som är tvungen att ringa sig sjuk, står inte längre till arbetsmarknadens förfogande. Hon är ju sjuk! Vips, försvann A-kassan och in kommer Försäkringskassan och utreder. Där sjönk summan några extra procentenheter för den sjuka mamman.

Laila Freivalds var justitieminister för den socialdemokratiska regeringen under åren 1988-1991 och 1994-2000. Hon är mest känd för att hon drämde igen ytterdörren framför näsan på journalisterna, som ville prata med henne angående förvandlingen av hennes hyresrätt till bostadsrätt. Laila Freivalds var skitförbannad och tyckte att journalisterna borde skämmas! Detta trots att hon själv röstat fram regler, som skulle motverka hyresgästers möjligheter att köpa sina bostäder. Men det gällde inte Laila Freivalds, hon köpte sin hyresrätt och tjänade miljoner.

Under sin tid som justitieminister medverkade Laila Freivalds till att ändra rattfyllerilagen. I en TV intervju uttryckte Laila Freivalds att hon var nöjd med den skärpta lagstiftningen. Den unga flickan, som också medverkade i samma TV-inslag, låg totalförlamad i en säng med skärpt intellekt. Hon var allt annat än nöjd. Ett skadestånd på några miljoner kronor hade säkert underlättat livet för den unga flickan, som fick livstidsstraff. Men vadå pengar är inte allt!

Mona Sahlin, idag partiledare för socialdemokraterna, var under sin tid som riksdagsledamot en slösa. Men inte med sitt arvode utan med ett betalkort som enbart skulle användas i tjänsten. Hon använde bland annat kortet för att shoppa kläder och att åka på flotta semesterresor. Dagisavgifter och P-böter fladdrade obetalda ut genom fönstren via korsdrag. Glöm Toblerone, det var bara en chokladridå!
I TV satt hon med tårar i ögonvrån, bad om ursäkt och tog time out. Vilket alla som tittar på TV4, numera vet är ett humorprogram. Mona Sahlin hade som riksdagsledamot gott om pengar, men de räckte inte till. Pengar kan gubveras inte köpa lycka!

Sigvard Marjasin socialdemokratisk landshövding, känd för att använda en sax till att klippa kvitton för redovisning och ange att orsaken var att de var långa! Men kära du, pengar är väl inte allt!

Samtliga riksdagspartier har tappat tusentals medlemmar och därmed också stora delar av sitt partistöd. Men det fixar de utan problem! Utan några större märkvärdigheter, kommer de enkelt överens över partigränserna, när det gäller deras egna arslen. Sedan år 2000 har de höjt partistödet med 40 . Vilken liten egenföretagare kan höja sin lön med 40 utan underlag? De så kallade demokratiska partierna tar sig friheten att konfiskera dina och mina skattepengar till sitt partiarbete. Förra året fick riksdagspartierna över en miljard att sprätta ut. Hur många så kallade studieresor, middagar, champagneflaskor, vin och öl, konjak till kaffet och konferenser gick pengarna till? Men herregud, pengar är ju inte allt!

Mer eller mindre försöker politiker och kändisar med feta plånböcker påpeka att de minsann har arbetarbakgrund och för detta gör de sig märkvärdiga. Trots att de idag, hur mycket de än letar, inte kan hitta ett utgiftskvitto i sina plånböcker, som överensstämmer med arbetarens utgifter.
Listan på personer som anser sig vara arbetarbarn och värna de sämst ställda hade kunnat göras mycket längre!

Jag är skittrött på alla undanflykter, om vad mycket pengar inte kan göra! Ge mig ett välfyllt konto på banken och det kommer att göra mig både lycklig och trygg!Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 24 jun 2008 11:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: