sourze.se

Centerdemokrati lika med tystnad!

Läser i DN att centerns kommunika-tionschef Lena Forsman försöker hindra yttrandefriheten.
Yttrandefriheten sitter löst när Centern får betstämma.

Den som skriver blogg får finna sig i att bli granskad. Richard Slätt journalist och anställd av Strix skrev vad han tyckte om bla vissa centerpolitikers svek i FRA-omröstningen. Kommunikationschef Lena Forsman, centerpartist försökte få honom tystad och sparkad från jobbet.
Hon anser sig inte vara emot yttrandefrihet, bara den sker på Centerns villkor så är det okej eller?
Det kommer troligen att bli många attacker på grundlagstadgad rätt i framtiden, inte minst då flera riksdagsledamöter vill begränsa yttrande- och tryckfriheten. Jag är ingen vän av bloggar som namnger personer, men i det här fallet finns undantag. Riksdagsledamöter är offentliga personer som får finna sig i att det finns röster för folket som uttrycker sin ilska och besvikelse över deras brist på lyhördhet.
Det är oroande när politiker uppmanar tidningsägare och andra som arbetar med det fria ordet att censurera obekväma åsikter.
Någon gång tidigare har jag skrivit att Moderaterna inte behöver sin höger inom partiet. De har ypperliga företrädare inom Centern.
Här på Sourze ges ju uttryck för alla åsikter, också uttryck som påminner lite om Richards Slätts "dra åt helvete". I det senare känns det rätt skönt att folkets företrädare får veta vad många känner.
Lena Forsman varför inte skriva här och deklarera dina och partivännernas uppfattning. Eller är du rädd för kommentarerna som inte är nådiga i denna tidning.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 21 jun 2008 12:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: