sourze.se

Strippa åt vänster!

Josefin Brink, riksdagsledamot för Vänsterpartiet: "jag hoppas folk kan förstå"

Josefin Brink riksdagsledamot, Vänsterpartiets nästa tilltänkta partiledare, säger att hon hade det taskigt på 90-talet, ingenstans att bo, inga pengar och därför var det inte så svårt att ta jobbet som strippa. Det gav i alla fall pengar. "Jag hoppas folk kan förstå" står det på Expressens första sida.

Jag säger så här: Be inte om ursäkt! Gör något i din nuvarande ställning istället! Varför strippade du? Jo, för att få ihop pengar! Vad gör tusentals, hundratusentals kvinnor världen över, för att överleva? Säljer sig! Varför gör dom det? Ingen, eller taskig utbildning, är en av orsakerna.

Hur porträtteras kvinnor i media? Ja inte fan översvämmas vi av äldre, anständigt rynkiga kvinnor! Istället ska det vara nystrukna ansikten, välsminkade, gärna löshår också, för att förstärka effekten. Hur ser gubbsen ut då? Jo, åldrigt rynkiga, tillåts vara gråhåriga, övermagade, flintskalliga och allmänt lustiga frisyrer. Men det är helt okej för gubbsen till skillnad från kvinnorna. Hur många kvinnor över femtio, sitter som hallåor? Hur många kvinnor över femtio i Sverige, har egna TV-shower?

Nej, i svensk TV ska det vara rynkfria unga, smala, estetiskt vackra unga flickor! Det du gjorde Josefin Brink, är inget att skämmas över! Du gjorde bara det som dagens politiker i maktposition skapar! Det vill säga skit för kvinnor och makt för män!

Varför har inte kvinnor som är hemma med barnen rätt till pensionspoäng? Det är trots allt flest kvinnor som är hemma. Det är ett faktum! Varför får inte kvinnor som skött hem och barn, hälften av maken/partnerns pension vid skilsmässa, räknat efter år tillsammans? Borde vara en enkel sak att lagstifta om!

Din partikollega Gudrun Schyman satt vid maktens tallrikar i åratal och gjorde inte ett jävla dugg för att förbättra kvinnors situation. Nu, efteråt startar hon ett feministiskt parti, löjligt! Gör inte samma misstag! Slåss för det du tror på och då tror vi på dig! Jag hoppas verkligen få se dig som en stark kvinna i maktposition, där du gör något som gagnar utsatta flickor och stärker kvinnorna.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 15 jun 2008 12:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: