sourze.se

A-laget ska få en egen park i Norrköping!

Missbrukarna i Norrköping, ska få en egen frizon, där de kan träffas i lugn och ro, med myndigheternas goda minne!

Fantastiskt!

I Norrköping tycker man inte, att man bara kan köra bort missbrukarna från centrala parker, utan att ge dem något i stället och man vill även se till helheten i staden. Därför har man har gjort ett slags reservat för stadens missbrukare i en liten park, utanför centrala Norrköping!

Kring en liten gräsplätt finns bänkar att sitta på och även den glittrande Strömmen att titta på. Där kan a-laget, hemlösa och människor med andra sociala eller psykiska problem umgås i lugn och ro med varandra.

Det finns de, som redan suttit där i flera år, men då har det inte funnits några faciliteter, utan sina behov har man fått uträtta i buskarna runt parken.

Staden har nu haft vänligheten att sätta upp ett skärmtak, som skydd mot regnet och dessutom ordnat med en toalett för de här människorna.

Alltsammans har polisens välsignelse, som också håller parken under uppsikt, om problem skulle uppstå. Socialen är också med på noterna och hejar på projektet.

Många människor med socialbidrag, sitter i parken hela dagarna. De ser området som en fristad. Flera frivilligorganisationer hjälper nu till.

"Hela människan" kommer tre gånger om dagen med kaffe, mackor, juice och bullar!

Jag tycker det är en utmärkt ide´, att i stället för att stjälpa de här människorna, som redan har det kämpigt på olika sätt, hjälpa dem på det här sättet.

För att man överhuvud taget ska kunna hjälpa en trasig människa, så är det bara förståelse och kärlek i stora lass som hjälper, tror jag!

Det har man förstått i Norrköping!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 08 jun 2008 12:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: