sourze.se

Bombplan till Burma?

Jag skulle vilja se bombplan på väg till Burma.

Jag skulle vilja se bombplan på väg till Burma. Under tiden planen färdas, kan man ge de omänskliga generalerna chansen att välja!

Antingen släpper generalerna in hjälp, eller så släpps bomberna, på staden de byggt till sig själva.
Inga andra alternativ ska finnas tillgängliga!

Handen på hjärtat, jag har aldrig sett FN som något annat än en trött gammal tandlös farbror, som sitter vid sin öppna spis, drickande Martini och katten ligger och spinner framför hans fötter.

Det FN åstadkommer varje år, är tusentals dokument, som ska arkiveras, med världskända signaturer. Man kan säkert värma upp miljoner hem, om någon skulle få för sig att använda dokumenten till något samhällsnyttigt.

Jag brukar säga att en organisation där första medlemslandets bokstav är a, som i Afghanistan och avslutas med bokstaven z, som i Zimbabwe, borde man inse att allt som stavas, fredsinsatser är som att tro på att tomten kommer på jul.

Istället sitter gubbar och vissa damer, lägger sig an med bekymrade ansiktsuttryck, halvsover i sina stolar och vill få oss andra att tro på deras viktiga och dyrbara insatser för världen.

Sätt en raket i baken på gubbsen och tanterna, låt dem vakna till ljudet av generaler, som lägger av en brakskit i brallorna, när bombplanen kommer dånande över deras huvuden. Då kanske äntligen de mänskliga spillrorna, av ett totalt underkuvat folk, kan resa sig ur askan och få det vi kallar ett värdigt liv!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 18 maj 2008 09:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: