sourze.se

Charlie Chaplin på Kulturhuset i Stockholm

Se den här fantastiska utställningen!

Utställningen om Charlie Chaplin på Kulturhuset i Stockholm tycker jag är mycket sevärd! Utan att kunna lämna några data, årtal fakta eller annat, eftersom jag inte har några sådana framför mig, skulle jag gärna rekommendera alla att se den!

Charlie Chaplin är väl kanske mest känd för en äldre generation. Jag är 40-talist och kommer ihåg alla Chaplinfilmer man såg i skolan på loven, då man visade Chaplin och Helan och Halvan på matineér i aulan mitt på dagen. Det var ett söndagsnöje.

Så Chaplin finns i blodet, men därmed inte sagt, att man tänkte särskilt mycket runt filmerna. Men det gör man nu, när man blivit äldre och kan titta på en filmpersonlighet ur en annan synvinkel.

I utställningen på Kulturhuset, som pågår till den 25 maj stängt på måndagar kommer Chaplin till publiken på ett markant sätt. Hans svart-vita personlighet griper tag i åskadaren, man hör skratten eka i den stora svartväggade utställningslokalen med många avskilda utrymmen, där hans filmer visas non-stop.

Många vackra foton från hans karriär finns också att beskåda och man får veta, att han grubblade länge på hur han skulle använda sina attribut, käppen, hatten och skorna.
En mycket intressant och vilsam utställning. Du kan även se Chaplin i privata familjefilmer i färg. Där framkommer ett och annat om Chaplins personlighet.

Bilder från filmen "Diktatorn" visas också, liksom afficher från den tiden, då Chaplin var stor.

Ja, den utställningen var verkligen en behållning. Vacker, tyckte jag.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 13 maj 2008 09:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: