sourze.se

Vårdstrejken: Att strejka är ingen semester

Michael Lundahl Karnerfors, angående din kritik av min blogg på Aftonbladet, sätt dig in i vad det innebär att vara facklig förtroendevald på en avdelning som varslats, så ska jag fråga dig ett och annat!

Jag förundras över ditt sätt att se på saker och ting när jag läser ditt inlägg, där du kallar mig för tramspelle och ber mig flyga och fara! Verkligen seriöst!

Att din fru får ta hand om dubbelt patientantal under strejken och sliter arslet av sig är inget jag rår för och det är arbetsgivarens uppgift att se till att det finns kapacitet att ta hand om det antal patienter som ska tas emot. Klandra inte övriga varslade enheter! Vårdförbundet lägger sitt varsel och arbetsgivaren ska sköta problemen som uppstår!

För övrigt, har du inte tänkt på vad det innebär att stänga en av landets största akutmottgningar!? Har du sett hur det ser ut på landets stora akutmottagingar!?

Jag handskas dagligen med underkapacitet och stora patientantal vare sig det är strejk eller inte! Som sjuksköterska hos oss kan man stå PAS Patientansvarig sjuksköterska för 20-30 patienter som man ansvarar för och då är det inte på grund av någon strejk! På en avdelning kan man ha överbeläggningar, men då ska det vara ett chefsläkarbeslut om detta och i så fall med hur många överbeläggningar per avdelning vid platsbrist. Annars har du plats för X antal patienter och då har du bara plats för dessa patinter och inte mer! På min arbetsplats finns ingen gräns för hur många patienter som ska tas emot, det strömmar in och strömmar ut hela tiden. Det är inget stopp bara för att det inte finns rum, du får en plats i korridorren där en brits passar in och får du inte plats med din brits så får du sitta på en stol i ett hörn i väntan, som brukar vara minimum 6-8 timmar. Se dig om hur vården är i vanliga fall innan du börjar härja om hur din fru har det under strejken! Det finns avdelningar och instanser ute i landet som har det lika illa ställt som stora akutmottagningar. Det finns kommunal sjukvård där man är ansvarig för över 100 tals boende. Akutmottagningar är inte värst.

Att jag sedan avslutar min blogg med "en trött/sovande Anton Cetina efter en hård dags kamp" beror absolut inte på att det var oerhört jobbigt att vandra ut från akutmottagningen med Vårdförbundets ordförade Anna-Karin Eklund!! Det förstår väll vem som helst förutom du!!

Om du nu så mycket störde dig på detta så ska du få svar på din kritik: Vår akutmottagning skulle stänga kl 12:00. Att jobba nattpass på 10.5 timmar till kl 07:15 samma dag för att sedan direkt stanna kvar på arbetet med fackliga uppgifter då andra kolleger går och lägger sig, som ska vara klara för att folk ska kunna få gå ut i strejk och få sin lön uttbetald, är inte lätt! Att sedan vid 12 tåga ut och efter det ha ett strejkvaktspass utanför sjukhuset för att sedan på eftermiddagen äntligen få krypa till sängs för att sova några få timmar ger mig nog all rätt att kalla mig själv trött! Så det där med att jag inte kämpat kan du stoppa upp någonstans!

Tror du att folk bara sitter hemma under en strejk!? Jag sitter inte och rullar tummarna bara för att min arbetsplats är stängd, sätt dig in i vad det innebär att vara facklig förtroendevald på en avdelning som varslats, så ska jag fråga dig ett och annat! Tilläggas bör att jag, å mina kollegors vägnar, arbetat GRATIS för att dom ska få lön vilket många andra förtroendevalda också gör!

Ha en bra dag Michael Lundahl Karnerfors och pyssla om din fru Marlene ordentligt nu när hon slitit så hårt för att resterande kan vara hemma och göra ingenting!


Om författaren

Författare:
Anton Cetina

Om artikeln

Publicerad: 07 maj 2008 09:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: