sourze.se

Försäkringskassans anställda "lydde bara order"?

Vem tusan är det som jobbar på Försäkringskassan och tar dessa omänskliga beslut?

Jag läser i lite olika tidningar idag om olika människors öden när de blivit så sjuka att de omöjligt kan utföra ett arbete. Vi friska människor ser det som att Försäkringskassan sätter åt fuskare och att kostnaden blir att några oskyldiga faller offer och vi godtar det. Varför? Förstår inte alla och envar att vi, de friska, kan, på en tiondels sekund, förändras till en arbetsskadad och sjukskriven människa? Tror alla som är friska att det ligger långt bort, så ta er i akt. Så är det alls inte. De sjuka är inte en grupp, de är vi, en del av oss alla som gör sitt yttersta för att familjen ska ha det bra.

Om inte vi som är friska idag tar tag i problemet med de som far illa av Försäkringskassans framfart ska vi inte heller förvänta oss att någon annan gör det i den stund vi själva hamnar där.

Vi borde gå man ur huse, demonstrera mot att det för det första finns medmänniskor som vill utföra dessa arbeten åt Försäkringskassan. Var har man hittat dom?! Människor som är villiga att förneka och förnedra, går dessa människor verkligen hem till en familj om kvällarna utan att skämmas inför sina barn, utan att känna att de livnär sig på sjuka människor som inte alla orkar göra sig hörda? Finns det inte någon som kan organisera en demonstrationsmarsch i alla större städer så att vi alla kan visa att vi tycker att de sjuka är en del av oss alla och samtidigt försöka väcka liv i anställda inom Försäkringskassans anställda, så att även de vägrar utföra detta parasiterande av samhällets svagaste.

Vi måste visa politikerna att vi alla står enade mot denna hemska behandling av sjuka. Jag brukar hålla mig borta från politik i den mån jag kan, men i det här fallet måsta jag säga att de enda i historien med en liknande politik, och detta gäller även Försäkringskassans anställda som gör bedömningar, är de som efter krigets slut sa till sitt försvar: "Vi lydde bara order".


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 10 mar 2008 11:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: