sourze.se

Heder och jämlikhet på en måndag

Flickor misshandlar och straffar för något som vi inte vet - för något som säkert finns berättat på nätet. Familjer straffar för något som vi inte fattar - och flickor dör.

Tjejgäng attackerade en 13-åring och tio andra tjejer misshandlade henne ikväll i Västerhaninge. Samtidigt misshandlades en 16-årig flicka i Danmark på en busstationen i Herning genom att ett gäng tjejer bränner henne med cigaretter, kissar på henne och spyr på henne. En tioårig flicka slängdes i det iskalla vattnet ikväll i Stockholm men hon överlevde mirakulöst. Malmöpolisen knackar samtidigt dörr för att eventuellt finna bevis för att den 16-åring som "föll" från balkongen i Fosie istället blev knuffad som offer för hedersmord.

En flickas liv är inte värt något på en måndag. Men vi har i alla fall uppnått jämställdhet - det kan lika väl vara tjejer som killar som misshandlar.

Polisen säger att det är svårt med bevisläget i hedersmord. Det är väl inte svårare än med polismördare eller Kungsholmsmisshandeln - det är bara att fokusera på gruppen istället för enskilda mördare. Det gick ju med Malexandermordet så det ska nog gå även i Fosie. Bevis? Kolla om alla spår av henne har städats bort - ser du någon sörja, ser du minnen av henne hemma hos föräldrar - eller har alla bilder tagits bort, alla minnen om att hon fanns utplånats? Man kan väl skilja mellan kontrollerade lögner och förkrossade sörjande släktingar? En mamma gråter väl över sin dotter? Eller?


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 04 feb 2008 22:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: