sourze.se

Dessa svartmuskiga européer

Med detta vill jag säga att vi svenskar måste öka vår tolerans mot européerna i såväl samhället som krogkön.

I radions ekosändningar hörs ett ständigt tjatande om hudfärger som det främsta skiljetecknet mellan svenskar och utlänningar. Krogvakter påstås mota mörka hudfärger vid dörren och släppa igenom vita hudfärger utan diskriminering. Det är naturligtvis en ofullständig analys, och inte minst en amerikaniserad analys av rasproblematiken. I USA får ju sydeuropéer vara med i den vita majoritetens huvudarena, och ingen ifrågasätter ex.vis italienaren Rudy Giuliani som något annat än kritvit. Däremot är asiater och afrikaner inte lika accepterade som européerna, och därför är Barack Obama så sensationell i staterna. Vi svenskar tycker istället att Giuliani ser mer främmande ut än Obama eller att dom ser likadana ut, och Obamas popularitet i svenska journalistkretsar är talande.

Vi svenskar vet å andra sidan från skoltiden hur viktigt utseendet är för ungdomar, och det är inte bara fetman och glsögonen som leder till mobbning. Inte är det mesigheten eller den lägre intelligensen hos den som har läs och skrivsvårgheter heller. Adopterade afrikaner med mörk hudfärg blir sällan mobbade, utan i Sverige mobbar vi de som har svart hårfärg ! Detta fortsätter i vuxenlivet och mentaliteten i detta infantilsmens hemland bidrar givetvis till att bevara dessa dumheter i arbetslivet.

Ett klassiskt bevis för den tesen är numera fallet John Ausonius lasermannen som klargjort mer än väl varför han frystes ut under skoltiden. Han hade lätt för sig i samtliga ämnen, och han var utåtriktad och humoristisk i kamratkretsen. Men den rätta hårfärgen saknades. Ausonius var en svarthårig avvikare i sin skolklass, och hans européeiska utseende låg honom i fatet. Han blev ofta nobbad av krogvakter och fick lika ofta höra "åk hem till Turkiet". Fast han var alpinid Tysk !!

Med detta vill jag säga att vi svenskar måste öka vår tolerans mot européerna i såväl samhället som krogkön. Européerna är inga invandrare, utan inlänningar med mörkare ögonfärg och mörkare hårfärg än oss svenskar. Vallonerna är typexempel på mörkhåriga européer som tvingas kriga för sin acceptans i samhället. Dessa européer står i krogkön med gråten i halsen ihopbuntade med beduiner, zulukaffrer, romer, aboriginer och irakier - Livrädda för att deras utländska utseende inte ska leda dom in till värmen på dansgolvet. Hudfärgen hos européerna är däremot kritvit och levnadsvanorna fullt kompatibla med vår nordiska livsstil.

Men det tycks inte vara tillräckligt...!


Om författaren

Författare:
Ragnhild Blücher

Om artikeln

Publicerad: 01 feb 2008 16:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: