sourze.se

Chippen till Deportivo La Coruna

Den de kallar Chippen lånas ut till det spanska krislaget Deportivo La Coruna och deras tränare, Miguel Angel Lotina, hoppas nu att det blonda yrvädret från Blekinge kan hjälpa dem klättra i tabelle

Chippens kontrakt sträcker sig säsongen ut och Deportivo har option på att köpa loss svensken från Nantes efter säsongen. Precis likadan deal hade Chippen med Bolton där han spelat under hösten. Men brist på speltid har gjort att han velat bort. Det är förståligt med tanke på sommarens EM i Österrike/Schweiz. Chippen måste spela regelbundet för att säkra sin plats i det svenska landslaget speciellt nu när det finns andra duktiga mittfältare som gärna tar chansen om de får den Sebastian Larsson, Samuel Holmén och Rasmus Lindgren. Tiden i Bolton var allt annat än bra för Chippen som dels gick skadad och dels inte fick den nye manager Gary Megsons förtroende och halkade längre och längre ner i frysboxen.

Men nu så kommer vändningen spår många. Jag vet inte om jag direkt är överlycklig över Chippens flytt till Deportivo. Det finns fler orsaker till min skepsis. Dels är Deportivo La Coruna ett lag på dekis, de ligger för närvarande näst sist i La Liga med fem vinster på 21 försök, och dels är Chippen ingen fotbollsspelare som ensam kan påverka en match. Han är inte den typen av spelare som kan vara bäst på plan trots att hans lag förlorar. När hela laget spelar bra är Chippen en värdefull tillgång, men så fort det börjar gå dåligt verkar motivationen och spelglädjen försvinna. Och som Deportivo spelar för tillfället är det nog risk för att Chippens entusiasm byts ut mot uppgivenhet. Nu är det verkligen upp till bevis för Chippen. Lyckas han inte nu kan han inte räkna med att få spela EM i sommar. Gamla meriter kan man leva på ett bra tag men just nu lever Chippen på lånad tid.

Olof Mellberg, mittbacksgigant i Aston Villa och i det svenska landslaget, har skrivit på för Juventus. Det forna topplaget i Italien ville ha över honom redan nu i januari men Aston Villa ville inte släppa honom förrän till sommaren. Vilket är förståligt. Aston Villa behöver sin mittback för att fortsätta kämpa om den åtråvärda Champions Leagueplatsen som hägrar om laget lyckas bibehålla den fina form de visat upp under säsongen. Mellberg förtjänar att spela i ett bättre lag än Aston Villa och jag tror att Juventus kan passa honom alldeles utmärkt.


Om författaren

Författare:
Alexander Brock

Om artikeln

Publicerad: 31 jan 2008 23:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: