sourze.se

Rädslan för andra människor!

I en undersökning som gjorts visade det sig att Stockholm består av 60 procent singlar. Vad det leder till för samhälle kan vara svårt att spekulera i.

Det är mycket som är knepigt här i tillvaron. Vi är nog alla till och från betydligt mer upptagna av det filter vi bär på mellan oss själva och omvärlden än vad vi egentligen vill erkänna. Vissa saker som betyder väldigt mycket för den ene förstår inte den andre ett dugg av - eller vill kanske helt enkelt inte förstå.

Ibland undrar jag om det inte är så att de flesta människor egentligen bara känner sig hotade av varandra och att det vi inbillar oss möta varandra i bara är en ursäkt för att slippa mötas. Det är sällan vi verkligen ses på ett djupare plan. Det vill säga att vi verkligen delar insikter och känslor, även då när vi just tror oss göra detta. Att vi tycker oss uppleva saker tillsammans det är en helt annan sak. Antagligen är det så att vi människor är mycket, mycket mer rädda för varandra än vad vi egentligen vill tillstå. Kan hända att vi tillfälligt upplever hur någon representerar den sanning vi anslutit oss till. Vi ser oss själva i en människa som bär en sanning som dessutom antagligen bara är ett led i en strategi för hur vi försöker hantera lögnen.

I och för sig och under sådana omständigheter så är det kanske bara bra att vi är rädda. Varför skall det stora flertalet bära skott för vissa människors oförmåga att se detta? Istället borde vi kanske försöka intala oss själva och varandra att vi inte är av den kalibern eller står i något sorts förbund med dem som är det. Vi borde kanske ägna oss åt att se varandra för vad vi är istället. Det här med att öppna sig är vanskligt. Det är vanskligt i alla relationer.

I vår rädsla gör vi gärna anspråk på andra människors tilltro. Vi vill att de ska tro på vår lögn. Får vi de inte till det så blir vi besvikna. I vår besvikelse utvecklar vi ännu mer av våra analyser av tillvaron, vi famlar efter lösningar och sanningar som inbegriper fler människor än oss själva. Vi är kanske mycket känsligare än vad vi har förmåga att klara av. En verklighetsuppfattning kan ju för en människa vara det som den står och faller med. Medan det för en annan bara är en fråga om att vinna poäng.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 23 jan 2008 08:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: