sourze.se

Monica Dahlström-Lannes - lägg namnet på minnet

"Om Dahlström-Lannes fick välja skulle nog halva Sveriges manliga befolkning bestå av våldtäktsmän och den andra hälften av incestpappor!"

Hon heter Monica Dahlström-Lannes. Lägg namnet på minnet! Det var hon som tog initiativet till polisanmälningen mot Tito Beltran. Som jag har skrivit tidigare så tar jag inte ställning i Titos skuldfråga. Dock är jag säker på en sak, nämligen att Robert Wells som jag känt sedan början på 80-talet inte ljuger eller hittar på saker. Han är en av de rakaste och ärligaste personer jag träffat under alla mina år i musikbranschen.

Läs Robert Wells vittnesmål här

I sitt vittnesmål säger Robert Wells att Monica Dahlström-Lannes, när hon ringde till honom, utgav sig för att vara åklagare. Om så är fallet, och om Wells säger att hon sa det då tror jag honom, då är det onekligen början till slutet för fru Dahlström-Lannes som under hela 90-talet förpestad rättssamhället som en bråkstake genom att lägga sig i många sexualbrottmål. Varje brottmålsadvokat känner henne som en böld på det juridiska arslet. Det är inte första gången Monica Dahlström-Lannes initierat en kontroversiell polisanmälan och det är inte första gången hennes okonventionella metoder ifrågasättes. Om Dahlström-Lannes fick välja skulle nog halva Sveriges manliga befolkning bestå av våldtäktsmän och den andra hälften av incestpappor!

Därför menar jag att om Tito frikänns och det visar sig att Monica Dahlström-Lannes verkligen har utgett sig för att vara åklagare och sagt till Wells "Jag ska sätta dit honom Tito!" då bör hon åtalas, om inte genom allmänt åtal, så för anstiftan till onödig rättsprocess åtminstone och i sämsta fall bör Tito Beltran väcka enskilt åtal mot henne i en civil rättsprocess.

Det är en sak att vara engagerad i brottsoffer, såsom Dahlström-Lannes säger sig vara, men det är en helt annan sak att utge sig för att vara åklagare som ska "sätta dit" en man för en 8,5 år tidigare påstådd våldtäkt. Genom att driva en sak för "sakens skull" har Dahlström -Lannes rivit upp gamla sår för en ung kvinna såväl som förstört livet för en duktig operasångare.

Oavsett Tito är skyldig eller oskyldig bör Monica Dahlström-Lannes granskas och allas vår Lill Lindfors som påstås vara "väninna" med Dahlström-Lannes fundera lite över vilka hon umgås med.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2008 15:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: