sourze.se

Ersta, socialborgarådet och lägenheten

Att hjälpa hemlösa betyder tydligen, sno alla deras möjligheter till ett att få ett fungerande liv.

Hur kan Ulf Kristersson m och socialborgarråd i Stockholm som så tydligt påtalat att det inte är någon bostadsbrist på hyresrätter i Stockholm behöva sno åt sig en sådan, avsedd för hemlösa eller på annat sett utsatta människor? Han har snarare mutats av Ersta diakoni, ännu en av alla hycklande enheter som säger sig värna om våra hemlösa i staden.

Ersta diakoni får miljoner av staden för att hjälpa våra hemlösa och hur ska det gå till om bostäderna går till utsatta borgarråd och andra - vill knappt ta ordet människor i min mun - i liknande fall. Även om det här inte på något sätt är någon ny företeelse är inställningen "hjälparna" visar upp mot våra hemlösa, lika människovidrigt varje gång.

På ett par år har flera bestickningsfall kommit fram ur våra mörka och gemensamt tysta organisationers garderober fulla med lik. Jag tänker bland annat på den heliga kon Stadsmissionen men också Anna Wiborgs stiftelse där lägenheter delats ut eller sålts efter eget tycke och då inte till de behövande. "Men vi ska titta på det här, det här är inte acceptabelt", blir väl den ständigt i Sverige återkommande kommentaren.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2008 14:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: