sourze.se

Frispel för de invandrarfientliga

Att de politisk korrekta aldrig lär sig. Varför ger man ständigt invandringsfientliga grupper vatten på kvarn? Som nu i Bromölla, när kommunen ville räkna ut kostnaderna för flyktingar.

Skånska kommunen Bromölla vill räkna på sin flyktingmottagning för att se hur mycket den kostar. Idén kommer från Sverigedemokraterna, men försvarades av kommunledningen s, som trodde att invandringen, till skillnad från Sverigedemokraterna, inte alls är någon stor kostnad för kommunen.

Den svenska strutsmentaliteten i armkrok med alla invandringsfientliga krafter fick emellertid en stor seger när socialdemokraternas partiledning lyckades att få partikamraterna i Bromölla att riva upp sitt beslut. SD jublar förstås och fick ytterligare exempel på de etablerade partiernas önskan att mörklägga allt vad som rör invandring.

Partisekreterare Marita Ulvskog s, rikstönten i P1, Täppas Fågelberg tillsammans med de vanliga mediala gråterskorna ylade i kör om hur ovärdigt det är för Sverige att en kommun gör sådana beräkningar. Fågelberg verkade i fredags morse dessutom uppriktigt förvånad, när han av en lyssnare, nåddes av upplysningen att det verkligen finns budgetar i kommuner och landsting. "Men man vet ju inte när folk blir sjuk?", konstaterade Fågelberg uppbragt. Därför föll det på sin orimlighet, ansåg denne intellektuelle gigant, att också beräkna kostnaderna för flyktingmottagande. Det är ju samma sak!

Partisekreterare Ulvskog var inne på en liknande linje i radion. "Vi räknar inte heller kostnaden för äldreomsorg eller handikappomsorg eller något annat i ekonomiska termer", fick förvånade budgetansvariga kommunpolitiker i hela landet veta.

Allt detta skitprat gynnar naturligtvis populism och rasism och är därmed ett hot mot integrationen. Sanning och verklighetsbeskrivningar när det gäller invandring är en bristvara i Sverige. Däremot är exemplen på flathet och undanglidanden desto fler.

Här några exempel.

•Invandrare/flyktingar som inte får uppehållstillstånd utvisas mer sällan utan lever i åratal helt öppet i landet. Det gäller även brottslingar som dömts till utvisning.

•Andelen flyktingar som saknar identitetshandlingar ligger på i storleksordningen 90 procent. Ändå får 50 procent 2007 av de asylsökande uppehållstillstånd. Migrationsverket lägger ner miljontals kronor på språktester för att klura ut varifrån en asylsökande kommer. Svenska politiker har uppenbarligen inte förstått att det är närmast omöjligt, att resa runt halva jorden för att komma till Sverige, utan att visa identitetshandlingar.

•Ingen obligatorisk läkarundersökning görs av asylsökande. Den är frivillig vilket medfört att numera bara 30 procent genomgår en sådan, vilket fått läkare att varna för exempelvis fler fall av exempelvis tuberkulos.

•Svensk medborgare kan man bli utan att tala svenska eller att ha en aning om svensk historia kultur eller statsskick. Denna slapphet torde vi vara ensamma om i västvärlden.

•Antalet asylsökande har på två år 2005-2007 ökat med över 100 procent och uppgick 2007 till över 36,000 personer utan att något av de etablerade partierna höjer ett ögonbryn.

•Brottsligheten bland invandrare är ett annat område där SD vinner poäng. Ingen vågar tala om den fast alla vet att den är hög. Tom BRÅ: s politiskt korrekta undersökningar visar på det.

Man brukar säga att "vägen till helvetet är stenlagd med goda föresatser". Invandrings- och flyktingpolitikens goda föresatser har omvandlats till feghet och flathet kombinerad med mörkläggning, verklighetsförvanskning och ofta rena osanningar. Om sedan helvetet är Sverigedemokraternas intåg i riksdagen vid nästa val så har det svenska politiska etablissemanget stenlagt vägen dit på bästa möjliga sätt.


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 12 jan 2008 21:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: