sourze.se

Du är väl emot fildelning, Johan Staël?

"Debatten om eventuell legalisering av fildelning sätter nytt ljus på John Stael von Holsteins kapitalistiska syn på konst..."

Debatten om eventuell legalisering av fildelning sätter nytt ljus på John Stael von Holsteins "kapitalistiska" syn på konst: Konstnärer ska leva på verket genom att framgångsrikt producera och profilera sig enligt samma principer som andra marknadsaktörer.

Jag utgår från att Holstein därmed i konsekvensens namn är entydigt och hundraprocentigt negativ till legalisering av fildelning? Det vore bra om han formulerade var han står i frågan. Det vore inkonsekvent, milt sagt, och knappast "kapitalistiskt", att kräva att konstnärer ska "marknadsföra sina varumärken" och leverera produkter på marknadens villkor, men inte kräva varumärkesskydd och betalt per försålt exemplar av dessa sina produkter på samma principiella grundvillkor som gäller för andra varuproducenter.


Om författaren

Författare:
Maria Küchen

Om artikeln

Publicerad: 10 jan 2008 14:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: