sourze.se

Apoteket kan bli det stora sveket

"Vi har sannolikt ett av världens bästa sätt att förmedla mediciner till folket. Detta försöker nu KD-ministrarna Matts Odell och Göran Hägglund slå omkull."

Trots alla misslyckanden med att sälja ut statliga bolag så fortsätter KD-ministrarna med denna karusell. Apoteket ska säljas ut på många händer. Små Apotek som i dag ger nästan full service kan givetvis inte göra detta i framtiden.

Vinsterna från stora Apotek betalar i dag glesbygdens förluströrelser. Så kan ett statligt bolag göra, men givetvis inte flera privatägda apoteksrörelser. Staten kommer givetvis att ställa kvalitetskrav och utbildningskrav osv. på de framtida apoteken. Det är i princip rätt men det kommer att göra många apotek olönsamma.

I SVT i förrgår kväll, 8 januari, beskrevs motsvarande apoteksreform i Norge. Det hade medfört våldsamt ökade priser men på allt färre ställen. Men de hade bättre öppettider till glädje för dem som bodde nära inpå. Man intervjuade en apoteksanställd i Norge som åkte till Sverige och köpte sin privata medicin till halva priset.

Utförsäljningen av Vattenfall och SJ har inte medfört lägre priser och säkrare leveranser osv. Vem vågar tro att privata Apotek ska kunna hålla fullt sortiment på receptbelagda varor, så som fallet är nu. Av ekonomiska skäl måste de ha hög omsättning på ett litet lager. Sällanvarorna kan inte stå i deras hyllor. Men kan förhoppningsvis beställas.

Vi har sannolikt ett av världens bästa sätt att förmedla mediciner till folket. Detta försöker nu KD-ministrarna Matts Odell och Göran Hägglund slå omkull.

Ska jag i framtiden få min medicin från "Extensive Assortment Low Cana.dian Medicament Charges" som just nu kom med ett erbjudande?


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 10 jan 2008 11:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: