sourze.se

Porr, protester och skam

När vi protsterar mot sex, porr och allt annat vi finner skamligt. Vad är det vi protesterar i mot - egentligen?

När vi protsterar mot sex, porr och allt annat vi finner skamligt. Vad är det vi protesterar i mot - egentligen? Det har jag funderat på. Under några mångader har jag gått in och tittat lite på sexrådgivning, porrsidor och annat som har med sex att göra. Ibland har jag hamnat på sidor som skriver gulliga små poetiska dikter om kärlek. Jag har läst sexnoveller. Jag har lyssnat på feminister och hört folk skrika sin avsky mot porr.

Men jag fann aldrig någon information hur dessa protesterande människor ansåg att man skulle förändra porren till att bli bättre? Mr porrno-bissaro som håvar in miljarder kronor på detta. Tror Ni att han bryr sig om tre tidningar åker ner på golvet och 12 stycken feminister går med plakat?

Vad fann jag? Inom porren fann jag rätt bisarra saker. Det var saker jag inte ens viste fanns. Det såg bara konstigt ut. Det är nog 1900-2000 talets Bissaro show. 1800-talet hade sin skäggiga dam och ormpojken.

Ibland stötte jag på barnporr som jag skickade till polisen. Där gick gränsen för mig. Det som slog mig mest var att även kvinnor i porren var rätt våldsamma och otroligt vidriga många gånger. Det är inte bara män.

Vad är det som händer? Varför har det blivit så här? Varför har sex blivit så jävla fult. När sexrådgivarna kommer igång med sina förslag så låter det som en bruksanvisning till Ikeas Billy bokhylla. "Pilla på G-punkten så ordnar det sig..."

Jag tror jag läste om något här på Sourze om en kille som skrev in om att han hade varit på någon protest mot porren och senare på natten vaknade killen av en slump och tittade in i ett rum där den kvinnliga ledaren för protesten låg och såg på grövsta porrfilmen.

Eller som jag själv har råkat ut för, att se svenska kvinnor i Turktiet ligga och sola barbröstade i ett muslimskt land. Sedan kommer de till Sverige och dömer de som dansar striptease.

Jag undrar om inte protester handlar om en själv. Att det man skriker ut är det man har problem med själv. Så vad vill jag säga? Arr jag vill ha ett alternativ till porren. Men efter sex månader har jag inte funnit något. Så då får jag väl göra något själv - som vanligt.


Om författaren

Författare:
Perla L

Om artikeln

Publicerad: 07 jan 2008 06:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: