sourze.se
Artikelbild

Ingen behöver blogga om IKEA...

...för alla vet vad som händer där. Det är mycket folk med vassa armbågar, skrikande ungjävlar, barnvagnar och idioter som går motsols istället för att följa pilarna i marken.

IKEA - total anarki, kaos i fyndhörnan och köttbullar och dassigt kaffe latte för hela slanten.

Jag läser Bloggfrossa och mannen som blev trött... han gnäller på att IKEA är låt mig citera "nassestyrt och oflexibelt" bland annat för att det är åldergräns i bollhavet och för att man får sina pommes serverade i en pappersmugg istället för på en tallrik.

Jag skrattar ihjäl mig. Klart som korvspad att man inte kan förvänta sig av IKEA att man ska få sina pommes på en tallrik eller att man ska få lämna in sin unge på två och ett halvt när det står från tre år i dörren.

IKEA är sveriges största internationella symbol och indikation på vad som är riktigt svenskt. Varför skulle de annars sälja kalles kaviar på tub i sina varuhus i Moskva? Tror ni ryssen köper Kalles när det finns Ikra på glasburk för en fjärdedel av priset? Nej, meningen med IKEA är att dit går man för att man är medelsvensson med medelsvenssonlön och vill känna sig svensk, eller om man är sugen på söndagspromenad när det regnar. Men då ska man räkna med att bli expedierad av andra medelsvenssons med kanske tillochmed ännu lite lägre medelsvenssonlön.

Jag skojar inte. Jag har själv gjort motvilliga vändor i servicebranschen och under varenda anställningsintervju jag har varit på har jag lett brett, visat mina fejktänder och utbrustit:

"Varför jag söker det här jobbet? Jo, för att jag älskar människor såklart!"

Det gör man tyvärr inte särskilt länge. Om man inte är extremt IQ-befriad eller bara lite generellt lagom smådum. Det finns det de som är och det ska de vara glada för, för annars blir man galen. För min erfarenhet säger mig att varje litet initiativ till att lösa ett problem själv, som till exempel det som ovanstående skribent skriver om att servera pommes på en tallrik istället för på ett fat, kommer mycket snabbt att leda till gnäll från de som sitter på högre stolar i skitjobbshierarkien.

För våga ta egna initiativ till problemlösning och du riskerar att få sparken. Står man som resturangbiträde i ett IKEA-varuhus är det inte meningen att man ska kunna tänka själv, man ska upprepa det som ledningen har inprogrammerat. Allt annat leder till överhettning och krasch i php-databasen. Ehh, ehhh, error, error - det valda alternativet finns inte, programmet kommer nu att avslutas....vill du skicka en felrapport?

Jag hatar numera serviceyrket. Jag blev hjärntvättad. Och hade upphovsmannen till Bloggfrossa bett mig om att få sina frittar serverade på en tallrik istället för i en glasstrut om det var det jag blivit inprogrammerad att sälja, så hade jag flippat och tryckt ner dem i halsen på honom. Eller spelat dum och låtsats som det regnade, sett ut som om jag förstått men gjort fel iallfall och gett honom pommes med en extra glasstrut istället för en tallrik.

Sen hade jag gått hem och sagt "Fan fatta vilken idiot det kom in idag på jobbet, han ville liksom ha sina pommes på en tallrik, fattar ni en tallrik... alltså shit pommfritt vilken nöt."

Så hjärntvättad blir man.

Men observera det är maktmissbruk och ren lobotomi för ingen är sådär i början. Men om till och med jag kan så är det fan klippt för mänskligheten.

Så gillar du inte att söndagshandla med svenska folket och har en unge på två och ett halvt när åldersgränsen är tre, så se till att jobba in lite mer deg, skaffa dig ett it-jobb och beställ dina möbler från Paris och tillbringa söndagarna med att dricka skumpa på Riche med dina fagra vänner istället.

Vi bor i Sverige Svearikeland!

Så ta nu en extra mazarin till kaffet Marit!


Om författaren

Författare:
Ronnie Ritterland

Om artikeln

Publicerad: 07 jan 2008 13:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: