sourze.se

Gaylivet på frammarsch i Västmanland

Jag ska försöka skildra gaylivet i Västmanland under året 2007.

Gaylivet i Västmanland och runtomkring har verkligen tagit fart det här året efter en svacka på våren. Jag, som är en av dem som driver HBT-verksamhet ideelt i Västmanland, har märkt en stor vändning.

På våren hade vi en klubb i Köping då vi arrangerade fester en gång i månaden, det var lite torftligt och tufft. Vi hade bara mellan 50 till drygt 100 besökare på våra fester, trots att vi satte in en buss som gick mellan Köping och Västerås efter festerna.

Vi fick även besökare från kringliggande orter såsom Eskilstuna, Örebro, Uppsala och Stockholm.

När jag tänker efter inser jag att folk nog tyckte att det kändes lite bökigt att alltid behöva anpassa sig till tider eftersom det gick dåligt med kommunikationer till och från Köping.

Under hösten beslutade vi oss för att flytta vår verksamhet till Västerås efter flera önskemål. Vi slog upp portarna den 29 September. Det blev verkligen succé och vi blev uppmärksammade i olika medier - radio och tidningar.

Vi märkte också på folk att de verklgen hade saknat ett gayställe i Västerås. Vi fick in drygt 300 personer på premiärkvällen vilket var en otrolig skillnad mot tidigare.

Vi har nu kört fester en gång i månaden under hösten i Västerås och vi har märkt att intresset är stort från flera håll. Det kommer folk från alla möjliga ställen, från Stockholm, Örebro, Eskilstuna, Uppsala med flera, men störst intresse är det ju bland folk runtom i Västmanland.

Media har även intresserat sig mer och mer för oss och vad vi gör. Vi har blivit nominerade i Gaygalan 2008 som "KAK-Killarna" Andreas och Daniel i kategorin "Årets Keep Up The Good Work" via QX läsare vilket är ett tecken på att folk är tacksamma över det vi gjort och gör för människor.


Om författaren

Författare:
Daniel Larsson

Om artikeln

Publicerad: 05 jan 2008 09:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: