sourze.se

Dags för staket runt skolorna?

Sveriges barn gillar inte skolan. Men en del går längre än så.

Det brinner i skolor runt om i Sverige. Värst tycks det vara i det område där jag bor. Västra Götalands län är hårt drabbat. Senast nu i Stenungsund. En skola för 600 elever brandhärjades. Än vet de inte om den är anlagd. Men risken är stor att någon/några ungdomar, lekt med elden.

En del ungdomar har åkt fast och sitter nu i ett livslångt straff. Skadeståndet! Detta kommer att släpa efter dessa ungdomar resten av deras liv. Vilket arbete de än får i sin framtid kommer kronofogden att knacka på arbetsgivarens dörr och begära utmätning på lönen.

Jag vet inte om det går att få unga, vilda och sorglösa barn att förstå, att deras framtid kan förstöras lika snabbt som elden sprider sig i en byggnad.

Likväl som lågorna förtär en byggnad och förvandlar allt till aska, likväl kommer dessa ungdomars liv att förvandlas till aska, innan det ens har börjat.

Varför är barnen ute sent? Varför har inte föräldrarna kollat upp vad de gör. Vilka kamrater har barnen? Hur ska vi skydda barnen från att göra livslånga dumheter?

Ska vi bygga upp tre meter höga stängsel runt alla skolor? Ska vi sätta taggtråd längs med staketet, bara för att det ska göra ont i rumpan om de försöker kliva över? För att om det gör ont i händer och i baken när de försöker tränga sig igenom, är den smärtan kanske betydligt enklare att hantera än den livslånga smärtan de kan bli varse om de åker fast, på riktigt!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 03 jan 2008 16:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: