sourze.se

Du får bara 200 000 tusen kronor!

Värdet av det som förstörts har ingenting med saken att göra!

Du har säkert försäkrat din bil om du har en och ditt hus, eller lägenhet. Kanske har du också försäkrat dina barn och dig själv.

Så händer det som du aldrig trodde skulle hända. Ditt hem brinner upp, din bil blir stulen och du själv skadas svårt. Men samtidigt, mitt upp i all bedrövelse, känner du en tillförsikt. Du är ju försäkrad! Nu behöver du inte oroa dig för det ekonomiska också. Det kommer att ordna sig!

Eftersom du har betalat dyra försäkringar, kan du köpa ett nytt hem, ny bil och eftersom din arbetsförmåga har blivit nedsatt på grund av din skada i branden, kommer inte den ekonomiska förlusten svida lika mycket som brännskadorna.

Ack, så fel du hade! Regeringen med Reinfeldt i spetsen, eller ska vi säga den diktatoriska regeringen, har bestämt att du ska få ett maxbelopp för dina personliga och materiella skador, oavsett vad du har betalt för premier till din försäkring.

Var är upproret? Eller är det verkligen så att alla tycker att detta är okej? Vad är nästa ingrepp? Att alla som arbetar som vårdbiträden, oavsett var de arbetar, ska ha lika lön? Att alla journalister ska ha samma lön?

Faktum är att jag hela tiden fram tills nu, varit övertygad om att en dag skulle socialisterna ta ifrån det svenska folket deras privata pensionspengar. Eftersom de konfiskerade änkepensionspengarna. Men nu är jag inte lika övertygad längre. Som det ser ut just nu kommer antagligen, alliansen, lägga beslag på de privata pensionspengarna.

Varför tror jag det?

Jo, i ett förslag som alliansen lagt fram, tycker de att det är fullt acceptabelt att ta pengarna från dem som har privata sjukförsäkringar. Oavsett vad människor har betalat för att slippa bli utfattiga i samband med sjukskrivningar, får de bara 75 procent av lönen. Allt annat konfiskeras!

Undra just om det är en laglig handling?

Gott Nytt År...


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 28 dec 2007 01:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: