sourze.se

Är man en andra klassens människa?

Är det fel att ha åsikter om en TV-såpa, eller ska man vara en robot?

Är det fel att ha åsikter om en TV-såpa eller ska man vara en robot, som sitter och stirrar med öppen mun och glasartade ögon på programmen som sänds i tv? Det verkar så, om man lyssnar på vissa människor.

Min son frågade mig i dag, varför jag engagerar mig i Marie Picasso från "Idol", när jag berättade, att jag ibland skriver på nättidningen Sourze och att jag skrivit några inlägg om Marie Picasso där. Min son tycker, att det är slöseri med tid!

För mig kändes frågan som ironi - och jag tycker, att här i Sverige är människor väldigt duktiga på att ge negativ kritik och nedvärdera andra människor, hellre än att ge beröm och medkänsla.

Jag förklarade, att när jag ser en människa som blir onödigt påhoppad och fult angripen, reagerar jag. Varför ska man stillatigande lyssna på elakheter?

Men nuförtiden ska alla sköta sitt! Inte bry sig!

En sak man inte bryr om i Sverige, är gamla människor.
Dom får gå själva omkring med sina rullatorer och sen får dom gärna ligga ensamma och dö, för den delen. Det kan man ofta läsa om i tidningarna.

"Ensam mamma söker"......är ett annat program, som jag sett ibland på TV. Mammakvinnorna används också som underklädesmodeller i kvällspressen emedan dom söker. En psykolog sa till mig, att det programmet kommer att ha skadat svenska folket tio år framåt i tiden!

"Bonde söker fru" - ett program som man absolut inte kan tro på. Ett nedvärderingsprogram, där man gör narr av åtminstone två personer.

Är man en andra klassens människa, om man följer en TV-såpa
och eventuellt har åsikter om den?


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 04 dec 2007 08:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: