sourze.se

Ondskan är inte din, Jan Guillou!

I sin berömda bok, Ondskan, är Jan Guillou, berättaren av en fasansfull historia.

I boken berättas om en pojke, Erik, som relegeras från skolan på grund av sin brutalitet.At det skälet hamnar han på en internatskola långt bort. Han har under många år, blivit misshandlad av sin pappa med moderns vetskap. När pappan slog honom, spelade hon piano.

Jan Guillou har, mig veterligen, inte sagt att boken är sann, men de flesta, mig själv inräknad, har i alla fall läst boken som om "Ondskan, är Jan Guillous upplevelse, även om intervjuade klasskamrater, inte har kunnat erinra sig de spektakulära händelserna ur boken. Mamman har inte velat uttala sig.

Nu anklagar helt plötsligt Jan Guillou författaren, Unni Drougge för att vilja hämnas genom sin bok, "Boven i mitt drama kallas kärlek"!

Snälle Jan, är det inte dags att kliva ur lappfåtöljen, kavla ner ärmarna och bli vuxen? Du, som skriver så pennan glöder, borde väl veta att hämnd är precis vad det mesta handlar om, alltifrån mobbing i skolan till allt vad som hände i Andra Världskrigets fasor.

Få människor, i det verkliga livet, vänder andra kinden till! De flesta av oss vill, ge igen för oförrätter. Att vissa tar till våld är beklagligt, men ändock i vissa fall förståligt. Du kan ta till pennan, precis som många andra...

Men det är häpnadsväckande att du anser, att det Unni Drougge skrivit är rättsvidrigt. Jag tycker att du är ute och cyklar, med lufttomma däck!

Unni Drougge har, precis som alla andra människor, rätt att ge utryck för sin historia! Hennes "kärlek" kan väl, om han vill, skriva sin?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 28 nov 2007 08:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: