sourze.se

Situation Sthlm skickade en myspysig reporter

Det är inte de onda människors handlingar som är farliga.
Det är de goda människornas förmåga att slå mynt av ondskan vi ska se upp med.

Det är märkligt hur en tidning som lever på myten om att vilja göra något åt hemlösheten är så öppet besvärad av min kritik. Jag kritiserar inte bara "Situation Stockholm" utan alla de som utnyttjar en situation där frågan om hemlöshet andvänds i en annan riktning än den som leder till att hemlösheten upphör. Jag ser med förundran på all den uppfinningsrikedom som aldrig finns när det behövs istället visar sig när det gäller att försöka tysta mig.

Det senaste exemplet på denna oförmåga, att göra något radikalt, var den intervju jag godtroget ställde upp på för tidningen Situation Stockholm, då en inhyrd murvel från Expressen vid namn Jan Lindström, i en pysmysig ton, ges ett två sidor stort utrymme att misskreditera mig som person istället för att försöka belysa sakfrågan. Vilket unket maktmissbruk. Vem tjänar på det? I texten varvar man handplockade människor som uttalar sig om mina brister och min oförmåga istället för att tydliggöra min och många andras vilja att finna ett annat förhållningssätt i hemlöshetsfrågan.

Jag har försökt vara en kanal för de som hävdar att en bostad är det primära för en hemlös och inte allt detta pseudotjafs kring ovesäntligheter. Jag skäms faktiskt å murveln´s vägnar. Hur kan en journalist med så lång erfarenhet låna sig till något så simpelt. Och fy på er alla som var inblandade! Om ni hinner läsa detta. För nu stundar snart crescendot i hemlöashetshykleriet och där finns mycket pengar att tjäna på "utsatta människor".

Tomten hälsar!


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 20 nov 2007 10:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: