sourze.se

Tänk om han var bög!

Jag tänker på reportern från TV4, som hånglande med statssekreteraren på krogen. SvD:s Maria Abrahamsson hon som kammar sig med en fläskkotlett antydde det i en av TV:s morgonsoffor förra veckan.

Hon sa att reportern "inte var lagd åt det hållet" eller något liknande. Men ingen inom journalistkåren har följt upp frågan trots att den utpekade har sagt att allt hångel bara var "på skoj" och "på skämt". Båda framställs som heterosexuella. Det verkar alla ta för givet.

Antingen är han inte bög eller också är det så att man på alla redaktioner vet att han är det, men inte vill skriva det, i rädsla att förstöra en bra story, eller också har man en sorts kollegialitet alternativt kan det vara för risken att bli stämd för hets mot folkgrupp, sic!, som gör att man håller tyst. Han kanske inte officiellt ännu kommit ut ur garderoben gunås!

Riktigt festligt vore det om statssekreteraren visade sig vara en flata. Vad finns då kvar? Jo, det man nu ojar sig över. Statssekreteraren var berusad och hade ev ansvar för en tsunamikatastrof i vardande. Men man är inte helt säker. Just den här vändningen göra att jag börjar tro att Maria Abrahamson har rätt!

Alla som varit i kontakt med journalister mer professionellt vet att det inte finns någon yrkeskår mer sugen på gratis sprit, mat och resor. Dessutom har våra politiska journalister i allmänhet rejält tilltagna representationskonton. Någon som kan ana varför?

Men nu framträder flera av dessa dygdemönster och skriker sig hesa om det olämpliga i att journalister och politiker uppgås i samband med mat och sprit. Därför var det välgörande att läsa Niklas Svenssons artikel i Expressen 29/10 på sidan 4, med rubriken "Riktiga reportrar festar med makten", där han bla berättar om hur han och hans kollegor ätit och supit på skattebetalarnas bekostnad.

Han berättar också hur det går till i Almedalen då journalister bjuder politiker och tjänstemän på rejäla fyllor.

Men Niklas Svensson är ett undantag som stör den förhärskande bilden av att journalister är omutbara idealister.

Ja, och så om man hånglar med en statssekreterare förstås! Då är det kört. Förutsatt att båda är heterosexuella givetvis.


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 30 okt 2007 23:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: