sourze.se

Dragqueen of the year 2007

Snart är det dags för Dragqueen of the year 2007 med Miss Inga och Leo Berglund i spetsen. Jag blev precis påmind av ett litet sms om vad som gäller den 28 november på Göta källare i Stockholm.

Dragqueen of the year 2006 avgjordes på Street i Stockholm. Kvällens vinnare blev ingen mindre än Cindy från Barbarellas. På scen kunde vi skåda gudomliga Carolina Gynning och Miss Inga. Minglandestjärnor du kanske minns från 2006 är, Annika Lantz, Carina Berg, Paola, Anders Backlund från Böglobbyn, Josefine Crawford, Magdalena Graaf, Annika Jankell och Birgitte Söndergaard. Det här året kommer inte att bli sämre på något sätt. Showen kommer att spelas in och själva inspelningen sänds i samband med World Aids Day. När genuina Leo Berglund håller i alla trådar och nålar så kan det inte bli annat än hur lyckat som helst.

År 2005 var det ingen som var riktigt intresserad av att vara i Kungsträdgården på tal om WAD. På något sätt så hamnade vi på Connection i Gamla stan med en ny regi, Red Ribbon Night. Programledaren Malin Hallberg från dansprogrammet Floorfiller inledde Red Ribbon Night med att presentera följande artister, The-Wad-Girls, Andrés Esteché, Mattias Enn Teddy, Matthias Holmgren och Ivan Valencia ifrån Floorfiller. Mr och Miss Gay Sweden 2005 minglade omkring och sålde BimboBoyssinglar och fem kronor av varje såld singel gick till World Aids Day. Connection kunde även kunna presentera en teckentolk så att alla ska kunna vara lika delaktiga oavsett hörande eller döv.

Ur Wikipedia:
"Aids är en dödlig sjukdom som kännetecknas av svåra skador på immunförsvaret, vilket medför att den drabbade är extremt känslig för infektioner. Aids orsakas av humant immunbristvirus, hiv, och utgör slutstadiet av en hiv-infektion.

Aids beskrevs först av amerikanska läkare i slutet av 1970-talet, som märkte hur homosexuella män i orimligt hög grad drabbades av ovanliga sjukdomar. Mellan åren 1983?1984 identifierades viruset HTLV-3 som sprider smittan. Det första Aids-fallet som man har kunnat bekräfta i efterhand är från en man i det dåvarande Belgiska Kongo år 1959. Aids fick en enorm uppmärksamhet när rockikonen Freddie Mercury avled efter en lång tids kamp mot sjukdomen. 1992 anordnade Queen en tributgala som drog in mängder av pengar till aidsforskningen. Andra stjärnor som Elton John hakade på och startade insamlingar för att hitta ett botemedel mot aids. Elton John hade tidigare hjälpt aidssjuke Ryan White genom att lägga till pengar till ett eget hem.

Det finns inga botemedel mot sjukdomen och läkarvetenskapen tror i dag inte att en botande medicin är lösningen på problemet. Man har emellertid tillgång till ett antal bromsmediciner, som gör livet såväl längre som mera acceptabelt för hivsmittade. Det finns nära 40 miljoner människor som lever med hiv eller aids. Av dem finns omkring tre fjärdedelar i Afrika söder om Sahara."

Tänk på att använda kondom.


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 18 okt 2007 09:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: