sourze.se

Bröst är bara bröst, herregud

Jag finner männens bröstparti lika sexigt, men deras behöver inte skylas på stranden. Och varför, egentligen, ska något sexigt skylas?

Igår blev jag arg. Det är små, små saker som gör mig arg these days, men det har jag ju redan tagit - så det låter jag bli. Jag tittade på "Cops" på Sexan, ni vet det där programmet där man följer med poliser i deras jobb. Jag tycker det programmet är avkopplande, och så får jag mig ett antal grymma skratt åt kriminella idioter. Som man behöver, ni vet. Men igår kom det till en vändpunkt.

Poliserna åkte helt ärligt runt på stranden och sade åt tjejer som solade topless att "skyla sig". Som att poliser inte har något liv. Har poliser inget bättre för sig? Kan de inte lägga sin energi på att jaga våldtäktsmän och mördare istället? De motiverade det med att "Ja, det finns ju barer här ovanför stranden och där finns fulla män, som kan lockas hit om ni ligger sådär och visar upp er, och då får vi ännu ett problem på halsen."

Det finns flera fel i det här. Okej att det finns en lag i den här delstaten som säger att topless är förbjudet. Men det håller liksom inte. Killar solar topless all the time. Vad är den här grejen med kvinnors bröst? De har fått en stämpel på sig, det är sexistiskt att visa upp dem. Men samtidigt är bröst bara bröst, herregud. De är till för att ge nya människor näring, ingenting annat. I många länder i t.ex. Afrika går ju kvinnorna inte med något som skyler dessa. De förstår vitsen med dem, och ser ingen mening med att skyla dem. Och gud som jag förstår dem, fan vad smarta de är.

Jag skyller på porrindustrin. Porr har gjort västvärldens män galna i bröst. Det ska vara stort, och plastigt. Det ska slitas och det ska dras, och det är sexigt?. Ja, mina bröst är sexiga, men fortfarande - bara bröst. Jag finner männens bröstparti lika sexigt, men deras behöver inte skylas på stranden. Och varför, egentligen, ska något sexigt skylas?

Dock har jag ingenting emot de som ger ut porr. För business har med tillgång och efterfrågan att göra, och så länge porr efterfrågas finner jag inget fel i att den produceras.

Och när vi ändå talar om sex, och den sexuella laddningen är ju mäns bröst lika sexuellt laddade som kvinnors. Ja, med känselnerver och sånt skit. Det finns det ju forskning på.

Sen går poliserna på kvinnorna som kärnan i problemet, med de fulla männen som lockas till stranden. Inte männen, inte alkoholen, inte barerna. Nej, kvinnans bröst, och "skyl dig". Det verkar inte vettigt, jag förstår inte.
Så jag behöver en bra, alltså en bra - anledning till att tjejer inte ska få sola topless, om de själva känner sig bekväma med det här. En bra! Langa pronto.


Om författaren

Författare:
Anneli Bergqvist

Om artikeln

Publicerad: 03 okt 2007 17:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: