sourze.se

Kräv nyval i Sundbyberg!

Sveket mot väljarna måste få följder för våra politiska partier.

Historien om de två moderaterna i Sundbyberg som lämnade moderaternas fullmäktigegrupp och övergick till socialdemokraternas fullmäktigegrupp är unik i svensk politik. Att ledamöter av valda församlingar av och till röstar på andra partiers förslag är naturligt och fullt i demokratisk ordning. Att ledamöter tom lämnar sin plats är också legitimt men att de övergår till annat parti under den valperiod de är valda är mycket ovanligt och borde vara förbjudet i lag. De har i valet fått mandat av väljarna för att verka för moderaternas politik och deras övergång till Socialdemokraterna är ett svek mot väljarna. Dags för lagändring.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 27 sep 2007 23:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: