sourze.se
Artikelbild

Idol 2007 - Sam är olidlig

Och killen är 32 för övrigt. 32! Ser ut som en skolpojke och låter som en knarkare. Och ta av dig den där jävla baskern.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Min fråga är vem Sam har köpt? Och hur mycket har han betalat? Får TV4 en del av pengarna eller kör han under bordet direkt till jurymedlemmarna? Är jag döv? Blind? Sam, för mig, är direkt dålig på att sjunga och på att uppträda. Och just det, en fråga till. Har ni fått nog av Gynningpraise nu? Hon gör mina kvällar, skulle bara säga det lite snabbt. Ge mig en Gynning i en låda, så jag kan plocka fram henne när jag vill. Veva upp och skorra igång. Men skit i det nu, läs nedan.

Daniel - Grace Kelly. Nej, jag tål honom inte. Jag skulle aldrig köpa en skiva med Daniel. Jo, möjligtvis, eftersom man slipper se hans trams med händer och ansikte och allt fan vad han har för sig på den där scenen. Jag tycker han är skitlöjlig. Det är inte äkta, det är spel för gallerierna och försök att kopiera andra, jag förstår inte att inte ens juryn ser igenom detta. Han gör låten bra, missförstå mig rätt. Den är otroligt svår teknisk, och med bravur klarar han att matcha fantastiska Mika ganska bra. Men jag vill slå Daniel när jag ser honom. And that cant be good.

Knut - Will you still love me tomorrow. Det här tror jag var dödsstöten för allas vår grottman Knut. Tråkig låt som han viskar fram. Ser ju dessutom direkt läskig ut när han sjunger. För perfekt snygg är han också, det blir liksom pannkaka av alltihop, tycker ni inte? En nakenmodell som är en kock som är en grottman som är en sångare. Bra framträdande, bara sämre än alla andras.

Sam - Goodbye my lover. Sam är bättre den här veckan. Kanske tycker jag så bara för att jag älskar Prince, som han slaktade i måndags, och hatar James Blunt, som han försökte sig på igår kväll. Och visst, det kanske finns lite innerlighet i Sam. Lite känsla. Men jag tror på det Swartling säger - antingen älskar man Sam eller så tycker man det är olidligt. Jag tycker det är olidligt. Totalt olidligt. Och killen är 32 förövrigt. 32! Ser ut som en skolpojke och låter som en knarkare. Och ta av dig den där jävla baskern.

Andreas - Hello. Farlig låt att ge sig på, Lionel Richies gamla klassiker. Men hur snygg har han blivit, Andreas?! Hur snygg som helst. Exakt som Daniel Lindström, den referensen lär ju i och för sig fler gjort än jag. Från olika delar av landet, men dom är rödhåriga och Idolfabriken ser potential, så stylas dom utav bara helvete. Andreas har alldeles för mycket smink på sig, man blir nästan full i skratt. Men han är söt och älskvärd, han har fru och barn chock! och sjunger alldeles tillräckligt bra för att gå vidare till finalen.

Christoffer - Cry me a river. Perfekt låt att ge sig på. Och potentialen finns där - i höjden, i djupet, i känslan, i introt, i reggaegunget i mitten. Men det lossnar liksom inte på någon plats. Christoffer har alla resurser för att blåsa oss av stolen, men igår blev det en harkling innan ett tal. Något som förnimmar om vad som komma skall. Jag älskar honom, han är ljuvlig, men han har satt sin ribba i måndags och nu måste han hålla samma nivå och sen höja sig ytterligare. Då kan han vinna hela skiten. Den enda killen som för mig har ett klockrent, naturligt scenspråk.

Mattias - Again. Precis som Daniel och Sam. Jag tycker inte om att se honom framträda. Han drar upp axlarna och kröker ryggen, ser allmänt efterbliven ut. Och det är synd på en så snygg kille. Förmodligen känner han sig tryggare hopknycklad, men någon får lov att räta ut honom, och då kanske, kanske kan han gå riktigt långt. Bara problemet med rösten kvar att brottas med, alltså. I vissa partier tycker jag det låter burkigt. Instängt. Det blir nasalt och ganska obehagligt att lyssna på. Jag tror Mattias behöver öppna upp en hel del, råkvalitén finns där.

Michel - Jealous Guy. Shape up, sa Kishti i måndags, och visst gjorde han det. Dom slängde upp ett mickstativ, och vips bytte han inte hand på mikrofonen trehundraåtta gånger. Micket bra, som en britt skulle sagt. Att han fortfarande biter sig i läppen försöker jag desperat ha överseende med. Jag tycker Michel gör bra ifrån sig. Att juryn har problem med hans röst, och inte med Sams, säger mer om juryn än om Michel. Han har en vacker röst, som ibland tenderar att bli lite gnällig. Men hey, den tendensen har Stevie Wonders röst också. För att inte tala om Justin Timberlake. Michel behöver slappna av lite, så ska vi nog se att det går bra.

Jag tror att problemet med årets artister i stort är att dom är för kaxiga. Och absolut, dom är riktigt bra i år, men arrogansen man läser av från många av dom vid framträdanden är inte alls attraktivt ur en konsumentsynvinkel. Ödmjukhet säljer skivor, undantag som bekräftar regeln är rappare. Tidigare Idol-artister, Agnes, Daniel, Måns, Darin, ödmjuka. Mycket viktigt att ha i bakhuvudet. Folk såg ett dåligt framträdande med Pär, direkt efter det kläcker han ur sig något som kunde tolkas som sarkasm gällande kvinnliga höjdhoppare. Han åkte ut fortare än man hann säga jantelag. Danny satte på sig rockbandanan förra året och tyckte han var skitcool, blev utröstad omgående och sa att han var chockerad över tittarnas beslut. Nån som hört Danny och skivkontrakt i samma mening? Inte jag heller. Det här gäller alla killar, men framförallt Daniel och Michel. Bland tjejerna finns det också några som redan tror sig vara highrollers, men det tar vi imorrn.

Daniel och Sam i alla fall direkt vidare till finalen. Inte direkt förvånande. Men om jag förstår konceptet rätt det är svårare än man tror att hitta tävlingsinformation på tv4:s hemsida så är det bara en till kille som åker ut. Och alltså 12 stycken i finalen istället för 10. Om så är fallet tror jag Knut och Mattias får gå upp att sjunga igen på fredag, alltså att dom nu hänger löst efter tittarrösterna igår. Vem som åker ut där är ju svårt att säga nu, men det borde och kommer förmodligen vara Knut.


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 27 sep 2007 09:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: