sourze.se

Idol 2007 - Malmö bäst hittills!

Breitholtz fortsätter att vara roligast i juryn. Inte många saker är lustigare än att se honom försöka hålla sig för skratt.

Att en blonderad pingla med vita leggings som är det värsta jag vet kommer in i auditionrummet och rör om min värld, det trodde jag aldrig. River av Elvis "Thats Alright Mama" som handlade det om liv och död. Även Andreas Sjöberg, fotbollsfanet, förvånade mig något oerhört. Ganska omgående fick man skälla på sig själv eftersom fördomarna spelade in för mycket; aldrig trodde jag att han hade en sån pipa. Tycker han gjorde "Isnt She Lovely" rättvisa, även om det inte var det mest finstämda någonsin. Finstämd var däremot fröken Johanna Bohman, med pianot och den coola frisyren, som varmt berättande levererade en vacker sång. Jag är lite allergisk mot Coldplay-plink i övrigt, men de mest välrenommerade artisterna, som U2, Elvis, Oasis, Stevie, är godis för de sökande och sen kan man diskutera Chris Martins tråkiga sida i oändlighet, eller istället fastställa att Bohman gjorde en bra audition.

Malmö var verkligen bra i år. Gynning skrattade jag mig av stolen åt i vanlig ordning, och det är väl inga konstigheter med att hon strålar starkast i hemstaden. Har aldrig sett en svensk tvprofil/ skandaldrottning/ programledare/ konstnär med större självinsikt- och distans än Carolina Gynning. Min kärlek håller i sig.

Jag kan inte för mitt liv förstå hyllningarna gällande Sam, deltagare i Idol 2004, som kom in, satte sig ner och i en mörk tonart framförde "Im learning to fly". Tyckte mest han mumlade och är helt säker på att hans vistelse inte blir speciellt mycket längre än hans medverkan för tre år sedan. Han är i och för sig snygg. Men han skriker prydnad på en uteservering sjungandes covers och gjorde absolut ingenting för mig.

Och hur i helvete kan dom plocka vidare Corito, 30åringen som gapade fram någon form av asiatiskt turistrestaurangssång? Fy fan, vad dålig hon var. Gapig och gammal, opersonlig och dömd att åka ut i nästa omgång. Katastrof.

Breitholtz fortsätter bara roligast i juryn. Inte många saker är lustigare än att se honom försöka hålla sig för skratt. Dessutom är han den av de tre som lyckats pricka in vinnaren i tidigare omgångar först. Det säger en del om kunskap gällande branschen i Sverige, vad som säljer och vad som inte säljer. Mitt tips är att lyssna på honom, noga, om ni vill tippa rätt innan era vänner.


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2007 11:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: