sourze.se

Djävulen i Paradiset?

Vi fantiserar med tanken att Djävulen existerar, såsom han omnäms i Bibeln.

Om vi för en stund låtsas att Djävulen är en svävande ond ande kan jag berätta följande historia: Efter att i hundratals år svävat, och oroligt vakat över sitt Helvete, fick Djävulen en häftig önskan att vilja se sig omkring på jorden.

När små-djävlarna fick höra talas om den vidlyftiga planen, tjattrade de oroligt kring Djävulen. Tänk på att Djävulen under inga omständigheter får slå knut på sig själv, skrek de med gälla röster. Då omintetgörs Helvetet! Vi blir utplånade, vrålade små-djävlarna, och ur ögonhålorna brann hatet mot Djävulens våghalsiga utflykt. Det skulle betyda att vi inte längre har ett exitensberättigande! Att Helvetet med sin skärseld och ondska, inte längre kan utses vara det värsta av allt!

Djävulen påbörjade sin resa, genom att sväva, över Skandinavien. I Norge observerade Djävulen en kvinna, i vackra dyrbara kläder, diskuterande med andra kvinnor, huruvida änglar pratar med människor eller inte. Djävulens horn vibrerade inte ens av anblicken av dessa kvinnors märkliga beteende. Djävulen lade märke till barn, i Sverige, som försökte att strypa varandra, samtidigt som de filmade. Barnen svimmade av sin "lek" och verkade tycka att de skapade bra underhållning.

Djävulen gjorde ett snabbt svep över samtliga plastikmottagningar, och det vänstra hornet gjorde nano-kort vibrering.

Djävulen fortsatte sin resa över resten av Europa. I Ryssland flödade sprit, knark och vapen. Likdant såg det ut i de övriga europeiska länderna. Oavsett land, låg mördade och misshandlade människor på gator och på sjukhus.

Av en händelse fastnade Djävulen på ett av EU:s möten och efter att ha lyssnat på en mängd av välklädda män och kvinnor, började det rycka i båda hornen.

Djävulen oroades en aning av ryckningarna, i rädsla för att det skulle hända en olycka. Att det fanns så mycket ondska och idioti bland människor i dyra kostymer och dräkter, hade Djävulen inte förväntat sig.

Mexico, Colombia, Kina, Indien, Pakistan och ännu fler länder fick besök av Djävulen. Sist besöktes USA. Djävulen förvånades över dess storlek och att trots det, verkade det finnas ett viss välmående. Mitt i sina funderingar glömde Djävulen att styra och kraschlandade mitt i FN skrapan i New York. Förundrat tittade Djävulen på antalet deltagare på mötet och varifrån de kom. Som första namn stod Afghanistan och som sista deltagande land var Zimbabwe.
Det tog inte lång tid, sisådär 20 djävulska år, för Djävulen att inse vad han hörde och i samma ögonblick vred sig hornen och slog knut på sig själva.

Det sista Djävulen tänkte innan hans ande löstes upp, för evigt, var att, existensen i Helvetet, i jämförelse med på jorden, hade varit rena rama Paradiset!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 20 aug 2007 23:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: