sourze.se

Bangladesh: Svårt nå fram med hjälp till sjuka

Sourze direkt från översvämningarna i Bangladesh.

Jag befinner mej för närvarande i Bogra nordvästra Bangladesh och översvämningarna här är på väg att dra sej undan. Tyvärr så för det med sej att många sjukdomar ökar, tyfus, diarre och annat. Dödsfall är redan rapporterade. Vägar är framkomliga men i flera distrikt är de i väldigt dåligt skick.

Jag har oxå kontakt med två kontor i sydvästra Bangladesh och samma rapporter gäller där. Färjor och andra landförbindelser är tillbaka och fungerar. Många hjälporganisationer är i arbete men den medicinska hjälpen har som vanligt svårt att nå fram.

I centrala Dhaka har man knappt märkt något av läget.


Om författaren

Författare:
Jörgen Englund

Om artikeln

Publicerad: 16 aug 2007 15:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: