sourze.se

Är det någon som vågar flyga till Irak?

Migrationsdomstolen har beslutat att det inte råder en krigsliknande situation i Irak. Beslutet följdes av ett sedvanligt ramaskri från diverse besservissers!

Ingen kan väl ha missat debatten kring Migrationsdomstolens beslut att det inte finns hinder för att skicka tillbaka irakier till Irak. På kö stod alla besserwissers Sverige kan uppbåda, för att spy galla över detta "idiotiska" beslut. "Hur kan en förvaltningsdomstol avgöra läget i ett land", ljöd en av rösterna. Samma röst spydde tidigare galla på Utlänningsnämnden Migrationsdomstolens företrädare och menade att en nämnd bestående av politiker inte kan avgöra dylika känsliga ärenden.

Nu har man instiftat en domstol med ytterst högt utbildade befattningshavare, som dessutom inför varje fattat beslut, engagerar all tillgänglig expertis. Detta räcker inte så länge domstolen fattar "fel" beslut. Den domare som var med och fattade beslutet enligt ovan, hotades också efter detta. En kolumnist i Expressen skrev att hon inte kan känna med domaren utan har förståelse för att han hotats. Vad betyder detta för demokratin?

Till pudelns kärna; Ett svenskt flygbolag som flugit till Irak, har efter ett beslut av Luftfartstyrelsen, upphört med detta. Detta efter att piloterna på ett av bolagets plan rapporterat att de förmodligen blivit beskjutna vid en flygning från Irak. Nåväl, detta torde ju vara helt normalt med tanke på läget i Irak? Alla de som kritiserar Migrationsdomstolens beslut borde ju tycka att det är helt i sin ordning att ett svenskt flygbolag drar in sina flygningar till detta inferno!??!

Men icke sa Nicke! Helt plötsligt rasar exilirakier mot Luftfartstyrelsens beslut. "Hur ska vi nu kunna besöka våra släktingar i Irak??"

Ursäkta mig, jag trodde det var livsfarligt att åka till Irak och att man i samma stund som man klev av planet. blev sprängd i luften!??!.

Vän av ordning skulle nu säkert påpeka att det i norra Irak är tämligen riskfritt att vistas. Då torde väl också de Irakier som utvisas från Sverige kunna sändas dit? Eller, är det för farligt att återvända till Irak men helt ofarligt att hälsa på släktingar där??

Det finns säkert någon i detta forum som vet bättre än jag, så låt höra!

Håll dock med om att paradoxen håller!


Om författaren

Författare:
Göran Larsson

Om artikeln

Publicerad: 16 aug 2007 16:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: