sourze.se

"Tag din säng och gå!"

Det var Jesusord. Nu följer Socialstyrelsen i spåren. Men resultaten kommer förskräcka. Om det inte sätts stopp.

"Tag din säng och gå!" Så talade och sade redan Jesus. Nu försöker Socialstyrelsen kopiera den metoden.

Men det finns en avgörande skillnad. Enligt bibeln som är rik på fabler lyckades Dr J med sitt botande. Med Socialstyrelsens hårdare tag-förslag lär det bli tvärtom.

Vem stoppar Socialstyrelsens väldfärdshuliganer? Och vilka är dom? Jo, det är experter i en panel. Vad för experter? Jo, läkare och andra med goda personliga kontakter och vägar in i vården. Den osynliga gräddfilen. Jag vågar gissa - med stor säkerhet - att flera av dessa högavlönade experter har privata sjukförsäkringar.

Absolut säkert är att dessa personer inte sitter i samma läckande båt som de vill placera andra i.
Dessa experter vill att de sjuka ska gå till jobbet direkt eller efter max tre veckor om de är utbrända/utmattade.

Vad ska - för att ta ett relevant exempel - ett utbränt sjukvårdslandstingsråd göra då? Och den verkställande direktören? Klarar han/hon de enklaste sysslor? Blir breven felfrankerade av den förvirrade, vikarierande vaktmästaren?

Och vad händer med hjärtpatienten som ska vara fit for fight efter tre-fyra veckor? Och den blindtarmsopererade som ska lämna sjukhuset samma eller nästa dag?

Vem tar ANSVARET? Politikerna - som eventuellt kommer att ställa sig bakom dessa galna "riktlinjer" - tar det inte. De kommer att hänvisa till läkarna som ska göra "individuella bedömningar".

Varningssignalen kom redan i dag från "hälsovårdsministern" som anser att det är viktigt att folk så snart som möjligt blir friska och kommer i arbete. Man behöver inte vara skeptiker för att ana att ministern gillar Socialstyrelsens förslag.

Detta är förmodligen det allra värsta förslaget i arbetet med att rasera det som en gång var "den svenska välfärden". Denna del av raserandet påbörjades av socialdemokraterna och nu fortsätter deras efterträdare.

Intressant fråga: Kommer socialdemokraterna nu att säga nej? Som de gjorde när allianspartierna tog över deras förslag om avlyssning av medborgarna.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 10 aug 2007 21:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: