sourze.se

Little Edie - modeikonen

Denna varma och lite lätt exentriska person som utan några större medel inspirerade en hel modevärld. Hösten går i modeikonen Edie Beales tecken.

Jackie Onassis kusin Edie Beal och hennes mor valde att ställa sig utanför alla regler inom sociteten. De båda kvinnorna var "amerikansk adel". Men vägrade att anpassa sig efter socitetens regler och krav såsom äktenskap för pengar och liknande. I filmen Grey Garden som är en dokumentär film med mor och dotter i deras hus Grey Garden i Hamptons,får du följa de två kvinnorna hur de levde nästan helt isolerat.

Hur kommer det sig att Little Edie kunde och fortfarande kan inspirera en hel modevärld med inga pengar. Kläderna hon använde var ofta Jackies avlagda. Little Edies fantasi och förmåga att alltid få kläderna att se nya ut eller få i hop den ena fantastiska kreationen efter den andra är svaret på den frågan. Hon hade alltid en sjal eller turban på huvudet. Första bilden jag såg på Edie var när hon står en gammal baddräkt ni vet de gamla med ben och en sjal som hon virat och fäst med ett guldspänne. Hon bar upp detta så bra att jag inte genast fattade att det var en baddräkt. Hennes mjuka sätt att vara och agera på är otroligt fascinerande att titta på. Hon är sannerligen en lady i sitt sätt att gå stå och prata på.

Höstens mode är väldigt mycket inspirerat av Little Edie, med turbaner och lager på lager. Enkelt och klassiskt med små medel. Jag rekomenderar alla att hyra Grey Gardens även om man kanske inte är speciellt intresserad av mode. Filmen är en fascinerande berättelse om dessa två sjukt roliga kvinnor.

Till sist vill jag skriva om H&Ms stora design samarbete med Roberto Cavalli. Jag som är en mode älskare Med det menas inte att jag nödvändigtvis måste handla sjukt mycket. Utan jag älskar att se hur designerns ide gick till skiss och sedan färdigt plagg är nu som ett barn inför julafton. Denna fullständigt underbara galadesigner ska få sprida sin konst till lite fler männsikor.Den stora dagen infaller den 8:e november.Räkna med att få slåss för att få tag i nåt .

I höst kommer jag inspireras av Little Edie och mycket 60 tal i mina kläder.Alla killar markera era midjor. SJUKT snyggt.Och till sist.. Om ni killar vill ha mer info om manligt mode. Kolla in sajten www.manolo.se

Gala pussar från lilla moi


Om författaren

Författare:
Angel Mattsson

Om artikeln

Publicerad: 08 aug 2007 10:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: