sourze.se

Arabiska sanningar

Ni vet väl vilka som står bakom tragedin i Darfur? Jo, det är judarna!

Allt enligt omdömesgilla personer som Sudans försvars- och inrikesminister.

Återigen bekräftas den i arabvärlden Sudans regering består av etniska araber vitt spridda kulturen av att ständigt bortförklara egna fel och skylla allt på externa fiender. Konspirationsteorier är ofta själva livsluften i den delen av världen. Vare sig det gäller analfabeter eller välutbildade.

Vore inte allt i grunden så sorgligt kunde man gapflabba åt galenskaperna.

Sudans försvarsminister, Abdel Rahim Mohamed Hussein, talar ut i en saudiarabisk tidning om folkmordet i Darfur och menar på fullt allvar att det är judarnas fel. Dessutom hävdar denne sanningssägare att det inte är mer än 9,000 personer som dödats i Darfur medan internationella bedömare anser att det handlar om 200,000 till 300,000.

Den sudanesiska inrikesministern, Zubair Bashir Taha, passar vid samma tillfälle också på att kritisera Israel för att man tagit emot flyktingar från folkmordets Darfur. Sånt upprör förstås vissa rättrogna. Se länk nedan.

Min favorit, när det gäller där arabisk konspirationsteori, i hård konkurrens med bla den i arabvärlden vitt spridda uppfattningen att det var judarna som körde in i WTC 9/11, för att ge sedan ge araberna skulden, är emellertid följande:

"Med sina pengar har de judarna tagit kontrollen över världens medier, nyhetsbyråer, press, bokförlag och radiostationer. De låg bakom franska revolutionen och de flesta andra revolutioner. Med sina pengar har de grundat hemliga sammanslutningar såsom Frimurarna, Rotary och Lions, med målet att undergräva samhällen och uppnå sionismens mål. De låg bakom första världskriget och bakom andra världskriget för att berika sig genom vapenförsäljning och för att bilda en egen stat. De var också de som agerade för att ersätta Nationernas Förbund med FN och Säkerhetsrådet genom vilka de kan styra världen".

Detta är ett citat från paragraf 22 i Hamas stadga som dess svenska vänner brukar ha svårt att förklara. Dessa brukar också vrida sig som maskar när man skall försöka kombinera Hamas fredvilja med paragraf 7, där man uppmanar muslimer att döda alla judar.

Det blir svårare och svårare att vara optimist när man betraktar arabvärlden.

Källa:
Länk: ynetnews.com


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 01 aug 2007 17:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: