sourze.se

Pride motverkar sitt syfte

Prideparaden ger alla homofober vatten på kvarn. Här ges på övertydligt sätt intrycket av att homofolket är ett smaklöst sex- och utseendefixerat gäng vars stora intellektuella intresse är schlager.

Anta att alla med svart hudfärg i Sverige, i syfte att bekämpa fördomar mot de svarta, skulle anordna en parad där alla var barfota, klädda i bastkjol, mumsande på bananer samtidigt som man frenetiskt slog på trummor och hytte med spjut. Någon som tror det vore rätt metod? Knappast. Men när motsvarande görs av de homosexuella möts jippot med en kväljande högaktning av media och det politiska etablissemanget.

Undersökningar visar att svenska folket har blivit mer toleranta de senaste årtiondena gentemot homosexuella. Det tror jag är riktigt, men det är inte en följd av Pridejippot, som de homosexuellas organisationer med eldunderstöd från en brokig skara av politiker, biskopar och kulturpersonligheter, vill ge intryck av. Det är snarare en konsekvens av ett alltmer öppet och tolerant samhällsklimat gentemot minoriteter. Tendensen är densamma i hela västvärlden.

Sanningen är att de homosexuella naturligtvis inte alls är någon enhetlig grupp, lika lite som svarta, vita, gula, samer eller zigenare. Därför är det fullständigt obegripligt att man vill infantilisera sig själva på det sätt som nu görs.

Varje år utbryter dessutom en enfaldig debatt hos den tongivande homolobbyn, som ges stort utrymme i media, om personen som skall invigningstala på Pridefestivalen. Den debatten brukar regelmässigt ge homofoberna ny ammunition.

I år är det fotbollsspelaren Glenn Hysén som skall tala. RFSL:s ordförande fördömde för sex år sedan Hysén för en incident på en toalett i Frankfurt. Nu har andra tongivande homosexuella stämt in i kören. Bla Petter Wallenberg, medförfattare till boken Bögjävlar. Så här säger Hysén själv om händelsen City 30/7:

"Det kom fram en kille bara och tog mig rätt på picken, satte upp hela handen i skrevet när jag stod och pissade. Så då tryckte jag till honom direkt, smack sa det bara. Det är inget jag skryter med, men som han betedde sig - så gör ju bara inte."

Den här händelsen får Petter Wallenberg att i AB 30-31/7 tala om misshandel och grovt övervåld och göra jämförelser med mordet på en homosexuell hockeyspelare i Västerås. Andra har talat om att Hysén gjort sig skyldig till hatbrott.

Man kan undra var alla sansade homosexuella tagit vägen? Tagit semester och åkt utomlands under Pridefestivalen eller gått in i garderoben igen?
Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 31 jul 2007 11:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: