sourze.se

Allsång på Skansen - live

En upplevelse man inte kan få framför TV:N och med Anders Lundin live så bör man ta sig till Skansen, två gånger kvar ta chansen nu!

Igår var det Allsång på Skansen som direktsänds från Sollidenscenen på Skansen i Stockholm. Programmet har sänts i TV nästan varje sommar sedan den 3 augusti 1979. Jag har dock inte varit trogen besökare sedan 79, men däremot har jag gjort som dom flesta andra gör en tisdagskväll. Vad det kan vara får ni lista ut själva.

Nu satt jag i alla fall på fjärde raden bakifrån med sällskap. Rena rama turen att vi fick dessa platser med tanke på vilken tid vi kom dit. Klockan sju ska man inte infinna sig på Skansen om man vill få bra sittplatser framme vid scen. Jag kände ett tag att jag ville gå hem och sitta i värmen på soffan hemma framför dumbrurken eftersom regnet började falla ner, men Skansens personal tänker på allt. Det gick utmärkt att köpa en platsponcho som man lätt kunde dra på sig. Lätt och lätt kan vi ju diskutera, men det skyddade regent i alla fall. Nu var det bara att invänta allsångssången, "Stockholm i mitt hjärta" Det var bara en sak jag hade glömt. Allsångshäftet måste man ju ha, för sjuttiofem kronor kan du inte missa ett enda ord.
Igår var det artister som Eldkvarn, Svante Thuresson, Sofia Karlsson, Markoolio, och Mattias Enn. Mattias Enn hade även hjälp på scen med bla fantastiska Cissi Ramsby. Vi mötte henne tidigare under kvällen och vad jag förstår då så trodde jag att hon skulle sjunga, men jag blev glatt överraskad då hon kom ut som en hysterisk transa med en massa latinamerikanska boafjädrar eller var det nu var?

Själva artisteriet var inte så imponerande men känslan att bara vara med och sitta där och sjunga. Gemenskapen då man hör hur alla 18 000 som satt i publiken sjöng med Alla förutom en person. Jag vet inte, men jag tror inte att det var en enda min som rördes på hela kvällen om det inte vara för en cigarett skulle tändas.

Nu har man gjort detta och vad jag har förstått så är det inte dom mest inbitna Stockholmare som besöker denna show med gala, sång och potpurri. 25juli Eric Gadd, Bröderna Trück, Agnes Carlsson, Orup 1 augusti Lill Lindfors, Björn Skifs, Charlotte Perrelli, Robert Gustafsson


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 18 jul 2007 12:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: