sourze.se

Obarmhärtigt trädmord i Solna

Jag såg ett träd sakta dö.

I går blev jag vittne till ett mord. Ett mord på ett ungt friskt träd, grönskande och full av växtglädje. Planterat för bara något år sedan, till att försköna gamla Svetsarvägen i Solna. Omvårdnaden var stor vid planteringen och trädet hade hoppats på ett långt liv.

Men nu efter bara ett år var planerna ändrade. Trädet låg på gatan och livet rann ur dess gröna kropp. Ingen brydde sig det minsta, grävmaskinen stod där med skopan på vakt, rötterna spreta åt alla håll, men naket och obarmhärtigt dog det unga trädet. Alternativet hade varit att flyttat trädet till en annan plats, men det var billigare att ta livet av det.

Betong och järnhus breder ut sig över Solna och Sundbyberg, småstaden mörknar allt mer. Snart går vi alla med tunnelseende och svartsyn. Allt för att tillfredställa fastighetsbolagen och deras avkastningskrav.


Om författaren

Författare:
Lars-Erik Larsson

Om artikeln

Publicerad: 13 jul 2007 13:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: