sourze.se

Brobyggare inget för borgare

Brobyggarna i Stockholm har medverkat i Stockholm för att förbättra situationen mellan unga och vuxna i oroliga områden. Nu har borgarna sagt upp deras tjänster.

Östberga är ett problemområde. Ett område som Stockholms Kommun föredrar att blunda för. Ungdomsgården säljs ut till privata intressen eller sin stängs om ingen vill driva den.
Brobyggarna, som är en del av Fryshusets verksamhet har sagts upp från sin medverkan att göra Stockholm säkrare. Den typen av verksamhet skall konkurrensutsättas, alltså fritt fram för privata vaktbolag att öka på sitt dåliga rykte i samband med ungdomar.

Mina belackare på Sourze brukar undra, om det var bättre under S-regimen. Ja i mångt och mycket var det, det. Trots allt sålde man inte ut barn och ungdomar till privata vinstintressen. Man sålde inte ut det som alla behöver få del av, utbildning, sjukvård och boende samt sociala insatser. Man gav inte pensionärerna mer, men man sålde inte ut dem eller tvingade dem till livslångt arbete för att de skulle överleva.
Stockholm har aldrig gått bättre ekonomiskt, säger man i Stadshuset.
Sverige har aldrig varit bättre ekonomiskt och sysselsättningen aldrig högre. Nej sant. Men..men å andra sidan, marginaliserade grupper är de som man klämmer åt. Pensionärer skall inte ha en pension de kan leva på, de skall arbeta fram tills dess de hamnar i graven.

Anställda skall inte ha högar löner, det hindrar nya jobb. Den nya arbetarregeringen vill ha underbetalda och stora löneskillnader.
Vanliga människor skall inte ha råd med bil. Människor i utanför de kommunikationsrika städerna, kommer att få betala priset för höjda premier, bensinkostnader. I Stockholm höjs priset för resor och pengarna från vägtullarna läggs på att bygga nya vägar.
Det stora skatteavdraget som talas om kommer att ätas upp av höjda kostnader och för flera blir det minus i plånboken.
Utslagna skall göra s.k. samhällsnytta för 20 kr i timmen.

Skolorna får sina bidrag nerskurna. Lärarlönerna är ett hån mot yrkesgruppen.
Ungdomar som misslyckas i ungdomsskolan skall inte kunna gå Komvux. Komvuxverksamheten skall skäras ner.
Däremot får vi fler poliser, mer ordning och reda. Nu ska ju också lärare bli poliser och lagens hantlangare eftersom vi får beslagta mobiltelefoner m.m. i skolan.
Parallellt med byggandet av det nya klassamhället, får vi fler rika. Fler som tjänar på slopade fastighetsskatter. Slopad förmögenhetsskatt, ger möjlighet till fler jobb, hävdar den borgliga regeringen.

Det som samhället en gång betalat och sponsrat säljs ut för reapengar. Det allmänna argumentet för utförsäljning och försämrat boende för vanliga människor är att EU kräver det.
Det finns dock andra tolkningar också och ingenstans inom EU säger man väl att folk skall tvingas bo i slumområden eller på gatan.

I deklarationen för Mänskliga rättigheter finns en paragraf om att alla har rätt till tak över huvudet, bostad.
Vi har också rätt till att ha en stad vi kan gå ut i efter klockan 22 på kvällen.
Östberga kommer att fortsätta vara en plats som Stadshuset väljer att glömma bort - och därmed kommer vi snabbt att få ett område, där det kommer att växa fram privata medborgargarden och ökade motsättningar mellan olika grupper.
2010 kommer att bli det val som inte handlar om framtiden utan, om att hur man skall kunna restaurera det som den borliga majoriteten i Sverige säljer ut.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 12 jul 2007 22:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: