sourze.se

Färgar Maria Wetterstrand håret?

En tid hos frissan! För att lägga slingor? Färga håret? Det är dyrt och hur miljömedvetet är det egentligen?

Jag känner mig faktiskt snart ihjältjatad av miljöfrågor men kan inte låta bli att ställa den här också på toppen av alla hundra andra som blötts och stötts.

Hur är det egentligen världen över med allt som vi proppar i håret? Hur miljövänligt är egentligen alla kemikalier som används dagligdags i frisörsalongerna?

Blekmedel, färgmedel, toning och permanentvätskor! Hur många ton av dessa kemikalier rinner ut och förstör vattnet? Var någonstans i världen tillverkas dessa produkter? Och hur tillverkas de? Och av vem? Är de miljövänliga?

Många av de som protesterar mot miljöförstöring har alla möjliga färger i håret, men vad är det för slags produkter? Miljövänliga? Även högt uppsatta politiker undviker att bli gråhåriga med hjälp av frisörernas produkter.

Så nu undrar jag om de som går till frisören för att få andra frisyrer än de man kan skapa med sax är medvetna om vad de stoppar i håret och vad det kan få för konsekvenser på miljön?

Att det kan vara farligt för individen vet en tjej som skulle bleka sitt hår och idag har hårlösa fläckar i huvudet efter att vätskan kokade och fräste i hennes hårbotten. Stod att läsa om henne i GT häromdagen. Undra just om Maria Wetterstrand eller Per Gahrton färgar håret?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 11 jul 2007 12:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: