sourze.se

Vi kvinnor äcklas av nakna män

Feminister, kvällstidningar och dokusåpor gör kvinnor en stor otjänst när de hävdar att män och kvinnor har lika stor och likadan sexualitet.

Att män och kvinnor har diametralt olika sexualitet kan och framförallt bör konstateras. Vad menar jag då med att det bör konstateras. Jo, min absoluta uppfattning är att feminister, kvällstidningar och dokusåpor gör kvinnor en stor otjänst genom att flagga för kvinnors "stora" sexualitet. Kvinnor och män har precis lika stor sexualdrift och ser tydligen likadana ut också hävdar de.

I verkligheten vet vi kvinnor att det naturligtvis inte alls förhåller sig på det sättet. Vi vill inte alls ha sex i samma omfattning som män. Inte på samma sätt och inte under samma förutsättningar. Vi tänder inte på samma saker och avtänds inte heller av samma uppträdande. En mycket tydlig indikation på detta, som de flesta lätt kan observera är mannen och kvinnans syn på respektive köns nakenhet. Mäns sexualitet verkar helt och hållet vara baserad på den visuella upplevelsen. Egenskaper som godhet, hjälpsamhet, empati m.m. ger inga poäng då mannens lustar skall väckas. Män förefaller falla som furor så fort en kurvig kvinna går förbi på gatan eller sitter bredvid på bussen. Än värre är det naturligtvis på stränder, gym och idrottsevenemang där kvinnor iförda kroppsnära kläder finns i stort antal. Sedan har vi ju kronan på verket - den helt nakna kvinnan. Här verkar mannens hjärna gå i stå och enbart de mest primitiva kroppsfunktioner arbetar. Vi kvinnor förväntas också uppskatta detta. I Spanien har man nu infört mansbefriade stränder vilket i sanning är en skänk från ovan. Inte nog med att vi slipper ha männens bevakande och bedömande blickar över våra kroppar. Nej vi slipper också att se alla lättklädda män. Och här kommer vi till den stora skillnaden mellan könen:
Kvinnor uppskattar inte, i någon situation, den nakne mannen. Spektakel som Chippendales turnerar världen runt bara på att de säljer drömmen om mannen som ser till kvinnors behov. Sedan är cirkusen stöpt i en mansform där strippande naturligtvis sker på löpande band. Likaså män som Schenkenberg med flera som exponeras för sin kropps egenskaper är missvisande. När vi kvinnor ser honom och hans gelikar så ser vi framförallt en stark man. En man som kan hjälpa till i situatuationer där kvinnans fysik inte räcker till. Det kan vara att lyfta flyttkartonger eller att hugga ved. För tvivlare kring det jag nu skriver om är det lätt att kontrollera. Hur mycket porr för kvinnor har du någonsin sett? I princip all porr med exponerade män är till för homosexuella män. Vi uppskattar helt enkelt inte den nakne mannen och framförallt inte snoppen. Mannens könsorgan liknar i allt väsentligt en abnorm, förstorad likmask. Blek, rynkig och krämig i konsistensen när inte mannen i fråga kräver att betäcka "sin kvinna". Det finns inget upphetsande med snoppen. Den får gärna vara väl dold till de få tillfällen då den efterfrågas.

Jag har frågat runt bland mina vänninor och alla svarar ungefär likadant på frågan hur de ser på en naken man. De flesta svarade i stil med att de framför sig såg en tjock, äcklig gubbe på en strand där magen lyckligtvis skymmer könet.

Nej, män som kvinnor skulle vara betjänta av att lyfta fram sexualiteten som den är. Män skulle inte gå omkring och vara frustrerade och kvinnor skulle inte känna en förväntad lust som ett ok som dagligen tynger själen. Så varför säljer då "kvinnosakskämpar", TV3 och kvällspressen budskapet att kvinnor är väldigt intresserade av sex, ja till och med sexuellt understimulerade? Varför heter det att vi kvinnor har ett lika stort och framförallt likadant behov av sex. Feministerna uppfattar säkert att ju mer lika könen är desto bättre. Sedan är det naturligtvis mannens dröm att det vore så och det finns följaktligen en stor målgrupp för det budskapet.

In your dreams!


Om författaren

Författare:
Canita Ohlsson

Om artikeln

Publicerad: 05 jul 2007 15:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: