sourze.se

Medias bild:"Lärare spårade ur..."!

Återgivningen från polis och media om vad som hände i stadshuset i Stockholm under måndagskvällen är otroligt.

Lärarprotest i Stadshuset spårade ur. De stora drakarna i Stockholm har ägnat spalterna åt att förklara att lärarna stormade stadshuset och störde ordningen. Inte ett ord om att Stockholm Stad avbröt pågående förhandlingar för några veckor sedan, vilket gick ut i pressemeddelande till alla tidningar. Detta togs emellertid inte in i Stockholmstidningarna.

När Lärare så gör det andra fackförbund alltid gjort - demonstrerar - reser borgliga pressen ragg och ställer sig på etablissemangets sida. Den återgivning som finns i Sourze från mötet är vad som hände, det är dock en viss skillnad mellan drakarnas återgivning och vår.

Förfasar sig gör sedan kultureliten på diverse bloggar, över att lärare går ut och öppet slåss för sina villkor. Ivrigt påhejade av olika politiker i Stadshuset, färg behöver inte nämnas. I ett Sverige med grundlagskydd för yttrandefrihet, demonstrationsfrihet och tryckfrihet är det en självklar rätt att också lärare har rätt till att visa sitt missnöje. Inte minst mot bakgrund av att de fått den sämsta uppgörelsen, och skolan som sådan fått anslagen nerskurna.

Den dagen vi säger att ingen oberoende yrkeskår har rätt att visa sina åsikter offentligt är vi inne på en farlig väg. Demokrati är inte bekvämlighet och evigt samtycke. Demokrati är allas rätt att få säga sin mening.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 12 jun 2007 00:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: