sourze.se

Snille och smak - nya ord

En ordlista för samtidskåsörer och nätposörer. Varsågoda.

Jag kommer här att redogöra för en del matnyttiga uttryck och den nomenklatur som myntats av undertecknad. Blygsamhet har aldrig varit min mest utvecklade egenskap varför jag inte blir förvånad om du återfinner något av nedanstående i SAOL inom de närmaste åren.

Borgarmarkör
Egendom, utbildning eller sociala koder som får ägaren att känna sig burgen materiellt och intellektuellt. Exempel är möbler signerade Wegner eller Bohlin. Annars namedropping av karaktären Kierkegaard eller Sylvia Plath.

Celebris Vulgaris
B och C-kändisar som framförallt gör sitt levebröd genom att visa hud eller att vara odrägliga. Givna exempel är Alice Timander och Claes Elfsberg.

Dokusåpaärlig
Man skall alltid säga att någon är korkad eller är dålig på att sjunga. Det vill säga sådant som vi andra döljer med vita lögner för att det dagliga sociala maskineriet skall fortsätta snurra. I dokusåpaärligheten ingår dock att ljuga om relevanta saker såsom att man har stulit någons Ipod eller att man inte har jobb.

SPP
Self Pity Products t.ex. tobak, alkohol, narkotika, fett, socker eller gambling.

SPF
Self Pity Philosophy, exempel på detta är överviktiga med övertygelsen att deras fetma uteslutande är ett resultat av genetik, inte alls det dagliga intaget av osund mat. Bittra taxichaufförer med en 30 år gammal ingenjörsexamen från Mogadishu University. Slöa, tatuerade, kängbeprydda, slätrakade och inte minst akterseglade unga mäns idéer av hur deras problem ska lösas.

Den intresserade läser vidare på www.ponera.blogspot.com


Om författaren

Författare:
Olav G Enberg

Om artikeln

Publicerad: 10 jun 2007 21:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: