sourze.se

Det brast för läraren

Hur mycket måste en lärare tåla, och när är det nog?

Idag, på en högstadieskola i Skåne, rann det över för en lärare som utsatts för trakasserier och bråk under en längre tid. En elev som varit med och stått utanför lärarens hem och kastat glåpord, sparkat efter läraren i korridorerna, om än inte träffat, och betett sig allmänt illa, vägrade ta av sig kepsen varvid läraren tog tag i kepsen och skulle ta av den. Detta ledde i sin tur till att eleven kraftigt slagit till läraren med dubbla knytnävar i bröstkorgen. För läraren blev detta droppen som fick bägaren att rinna över. Han tog tag i eleven och tryckte upp honom mot väggen, samtidigt som ett fönster sprack. Sedan drog han ner eleven på golvet och höll fast honom, varvid gymnastikläraren lyckades bryta upp det hela. Olyckligt nog skar sig eleven i handen när fönstret sprack och jag kan bara tycka synd om denna lärare som fått nog, reagerat som många hade gjort, men som får det ännu svårare nu.

Om polisanmälan gjorts vet jag ej men jag antar att den kommer som ett brev på posten. Jag hoppas bara att läraren också anmäler eleven som faktiskt brukade våld först. Visst får det inte rinna över för en lärare men jag måste säga att jag förstår och tycker synd om honom.

Var ska gränserna gå? Ska en elev kunna bruka våld utan att något händer? Finns det förståelse för denna lärare under en eventuell utredning? Jag ska med spänning följa utvecklingen i denna historia som kan bli ganska utvisande för hur mycket en lärare måste ta emot, och hur allvarligt man ser på den eventuella skadan som uppstått utan uppsåt.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 05 jun 2007 17:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: