sourze.se

Hägglund - inget för ensamma mammor

Både Hägglund och hans kd har hamnat i en återvändsgränd.

Att kristdemokraterna hamnat nära 4-procentsspärren är inte så konstigt. Det är inte lätt för små partier att hävda sig mot de stora i en regering. kd har fått ge avkall på en hel del av sin politik.

Partiledaren Göran Hägglunds trovärdighet har också minskat. Det illustrerades senast av ett TV-inslag i Öppna Kanalen 21 maj om "den goda familjen". Hägglund sa att "alla människor är lika värda". Det lät ihåligt och jag kan tänka mig att ensamma mammor, fattigpensionärer och andra blev fundersamma.

För i verkligheten de rika är mycket mer värda än de fattiga i regeringens politik. Fördelningspolitiskt är Hägglund en del av en tydlig högerpolitik. Därmed blir de vackra orden inte så vackra.

I samma program medverkade Hägglunds företrädare Alf Svensson. Skillnaden är uppenbar. Svensson ger ett mer trovärdigt och gediget intryck. Jag minns hur Svensson höjde sig över mängden med en utmärkt analys när den misslyckade integrationspolitiken debatterades i riksdagen.

Svensson verkar ha mycket kvar att ge. Men hur är det med Hägglund? Både han och hans parti tycks ha hamnat i en återvändsgränd.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 24 maj 2007 12:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: