sourze.se

Kvinnor diskrimineras på flyget

Kvinnor och normalviktiga män diskrimineras till förmån för feta affärsmän och fläskiga charterresenärer.

Eftersom jag veckopendlar mellan London och Göteborg så bevittnar jag kontinuerligt en av västvärldens dolda orättvisor. En orättvisa som nära nog ofelbart slår mot kvinnor. I dessa genusdagar torde alltså detta vara något som uppmärksammas - men icke.

Jag känner mig följaktligen nödgad att lyfta denna luftrummets könskränkning. Hur kan det komma sig att en välgödd affärsman som väger in på 110 kilo får ha lika mycket bagage som den lilla au pairen på väg hem till Borås efter ett halvår i Blackpool.

Au pairen med sina 50 kilos kroppsvikt torde rimligen få bära med sig 60 kilo mer än den rundlagde mannen med alligatorportföljen. En variant jag personligen förespråkar är att alla passagerare får ta med sig 100 kilo ombord. Väljer passageraren att väga 95 så blir det fem över. Väger man 60 så har man 40 att spela med osv. 110 kilos kroppsvikt - inga problem - men hala upp grosshandlarplånboken.

Ett lyxproblem? Måhända. Ett problem? You bet!

Var är suffragetterna 2007? Jag ropar på er hjälp; Nalin Pekgul, Birgitta Ohlsson och America Vera-Zavala.


Om författaren

Författare:
Olav G Enberg

Om artikeln

Publicerad: 21 maj 2007 19:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: