sourze.se

Journalistikens värstingar

Jag har här på Sourze ofta kritiserat journalister. Men frågan är om inte sportjournalisterna tar priset när det gäller enfald och nationalism. Åtminstone om man läser Expressen och Aftonbladet idag.

Själv skall jag erkänna att jag inte särskilt intresserad av sport. Men av journalistik. Och det inkluderar sporten. Den som idag läser sportsidorna i Expressen och Aftonbladet kan konstatera att Sverige i VM i hockey kommer att vinna över Canada som jag envisas med att stava med C, om jag inte citerar. Därom råder ingen som helst tvekan.

Aftonbladets gigant på området, Lasse Anrell, tidigare guru på så vitt skilda områden som musik, nöjen, pelargonieodling samt domare i världsmästerskapen i fyrverkeri dvs. ett av Sveriges få allgenier förklarar följande över ett mittuppslag.

TID FÖR HISTORIA och fortsätter "Med Backlund och folkhem vinner vi". Längre fram i tidningen överöses vi med ytterligare ett mittuppslag som konstaterar "SVERIGE VINNER".

Magnus Nyström i Expressen konstaterar blygsamt i en jätterubrik " IDAG FÅR KANADA EN CHOCK" som han sedan följer upp med "Lagmaskinen Sverige kör över dem" samt "Vilken chock det blir när Tre kronor skjuter hockeyns hemland till "bakfyllematchen".

Nå, hur gick det då?

4-1 till Canada.Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 12 maj 2007 22:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: