sourze.se

Ishockey-VM - snart finns det inte

"Sveriges näst största och folkkära sport dras ner i skiten och ingen gör ett skvatt för att bryta trenden."

Jag är en hockeyintresserad person. Förr var det en självklarhet att man satt bänkad framför tv:n när det svenska landslaget spelade. Annat är det nu. På lördag spelar Sverige VM-semifinal mot antingen Kanada eller Schweiz. Jag har inte sett en enda match hittills i VM och kommer med all sannolikhet inte att se denna heller. Ishockey-VM har gått ifrån att vara en respekterad hockeyturnering till ett reklamjippo. Ingen spelare bryr sig om turneringen - varför ska fansen göra det? Ett enda NHL-proffs ställde upp i Ishockey VM för Sverige. Medan Finland stoltserar med 12 stycken stjärnor från den bästa ligan och i Rysslands VM-trupp hittar vi den kanske hetaste spelaren i världen just nu Alexander Ovechkin.

Respekten för Hockey-VM i Sverige blir alltså allt sämre ju fler år som går, men ingen gör ett piss. Sverige är ändå en av världens ledande nationer i sporten. Vi är faktiskt OS-mästare från förra året också VM-mästare även om det inte har så stor betydelse för svensken. Varför kan man då inte se till att världsspelarna kommer hit? Om man kunde spela VM vartannat år istället för varje så skulle prestigen bli mycket högre. Det skulle definitivt locka lite spelare. Ingen vill vinna en turnering som ingen bryr sig om.

Men det är inte det lättaste att genomföra. Istället tycker jag att man kan gå in med lite pengar - en VM-bonus. Eftersom pengar är det ända de giriga spelarna tänker på. Om Ishockey-VM skulle få hälften så mycket respekt som OS så kan jag garantera att det blir en roligare tillställning. Med spelare från ett lag som kämpar för guld i världens, i särklass, största och bästa liga istället för spelare som kämpar för en uppflyttning till Sveriges bästa liga. Sen när vi ändå är igång kan vi slänga reklampauserna i spelavbrotten så långt bort åt helvete att ingen vågar nämna dem igen. Sånt hör till i Sweden hockey games eller liknande turneringar där inte ens Elitseriespelarna vill vara med.

Jag är inte bara rädd för att Ishockey-VM ska försvinna ut ur det svenska folkhemmet. För om Ishockey-VM blir ett reklamjippo kan det dras ned till samma nivå som Sweden Hockey Games och LG Hockey Games. Och om Ishockey-VM kan göra det så kommer Ishockey i OS inte långt bakom, och då finns det ingen anledning att följa ishockeyn längre. Sveriges näst största och folkkära sport dras ner i skiten och ingen gör ett skvatt för att bryta trenden.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 10 maj 2007 13:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: